Norvég organikus natúrkozmetikumok

ÉLŐ PROBIOTIKUMOK A BŐRÁPOLÁSBAN

2019 március 04 – Marina Miracle Hungary

probiotic

A bőrápoló probiotikumok hihetetlenül hatásosak! 2008-ban indítottuk útra a Sweet & Creamy Oil Cleanser arctisztítót, ami azóta számos más termékünkben is megtalálható probiotikumokat tartalmaz. Saját probiotikus kultúrát fejlesztettünk ki. Ebben a cikkben arról olvashatsz, hogy mik azok a probiotikumok és hogyan működnek a Marina Miracle probiotikái.

 

MIK AZOK A PROBIOTIKUMOK?

A probiotikumoknak a jó baktériumok különböző törzseit nevezzük, amelyek a bőrön természetes módon megtalálhatók. 

Bizonyosan, sokat hallottál a probiotikumokat tartalmazó élelmiszerek, például joghurt, kefir jótékony egészségügyi hatásairól

A probiotikumok mikroorganizmusok, amelyek szervezetünkben és testünk felületén élnek. Mindegyiküknek megvan a maga sajátos kombinációja, amelyeket más néven a mikrobiómának nevezünk. 

Valójában több mint 10 000 különböző bennünk élő baktérium létezik. Fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében és bőrünk állapotának kialakításában. A probiotikumok és más mikroorganizmusok létfontosságúak a túlélésünk szempontjából!



HOGYAN MŰKÖDNEK A PROBIOTIKUMOK A BŐRÁPOLÁSBAN?

Bőrünk felső rétegén számos mikroorganizmus található. Ezek a baktériumok és jelenlétüknek egészséges egyensúlya nagy hatással van a bőr kinézetére és állapotára.

A jó baktériumokat „élő baktériumoknak” nevezhetjük (általában a bőrünkön élnek), míg a rossz baktériumok „átmeneti baktériumok” (különböző okokból megjelenhetnek). Amikor a jó baktériumok aránya csökken, akkor a bőr mikrobája kiegyensúlyozatlanná válik. Sok kutató tartja úgy, hogy ez okozza az olyan bőrproblémákat, mint például akne, ekcéma és érzékennyé váló bőr.

Ez az oka, amiért bőrápoló termékeinkben probiotikumokat használunk. Ezek mikrobiomája találkozik a rossz baktériumokéval, és kiegyensúlyozódik az arányuk. Ennek köszönhetően bőrünk ismét egészséges lesz.

MARINA MIRACLE EGYEDI ÉLŐ PROBIOTIKÁI

A bőrápolásban használatos élő probiotikumok gondos és kifejlett formulázást igényelnek, mivel ezek a jó baktériumok igen törékeny szerkezetűek. Megfelelően kell kezelni őket, hogy ne pusztuljanak el. Mi egy saját probiotikum kultúrát fejlesztettünk ki, amelyek tökéletesen illeszkednek bőrápolási termékeinkhez.

Az Acetobacter egy aerob baktériumtörzs, amely ecetsavat és glükonsavat termel. Az acetobacter xylinoides és az acetobacter ketogenum két törzs, amelyek a probiotikus kultúránkban találhatók meg. További baktériumok amelyeket kultúránk tartalmaz: Saccharomycodes ludwigii, Saccharomycodes apiculatus, Schizosaccharomyces pombe, Zygosaccharomyes, Saccharomyces cerevisiae, Brettanomyces, Lactobacillus, Pediococcus, Gluconacetobacter kombuchae, Zygosaccharomyces kombuchaensis.

Az általunk kifejlesztett mikroorganizmusok élő probiotikus törzseinek egyedülálló összetétele rendkívül hatékonyan táplálja a bőrt. Vitaminokkal, enzimekkel és savakkal egészítjük ki, amelyek erősítik őket és egyúttal antioxidáns hatásúak is. Mi gyógynövényeket, gyümölcsöket és zöldségeket is használunk a kívánt  tápanyagtartalom eléréséhez. 

microscope

A két Petri lemez képe azt mutatja, hogy probiotikáink élnek, láthatjuk, hogy a szervezetek rövid idő alatt kifejlődnek.

PROBIOTIKUS ERJESZTÉSÜ GYÜMÖLCSLEVEK

Ezzel az aktív probiotikus kultúrával, mint bázissal, különféle bogyókból és gyümölcsökből fermentációs technikával gyümölcsleveket készítünk. Az Sweet & Creamy olaj arctisztítónkban brokkoli kelbimbó, paradicsom és lucerna csíra van. Az Acai hidratáló krém , teljes gabonaszemeket, acait, málnát, és norvég csalánt tartalmaznak. A Shea hidratáló maszkban zöld tea és aloe vera van, a Rosehip Peeling maszkban pedig brokkoli és lucerna hajtások találhatók. Az a legcsodálatosabb a bőrápolási termékeink probiotikus összetevőiben, hogy erjesztő hatásukkal megkönnyítik a növényi összetevők beépülését. Ettől a molekulák kisebbek és könnyebbek lesznek, így könnyebben befogadja őket a bőrünk és így még inkább kitudják váltani tápláló hatásukat.

probiotics

A fenti kép az egyik termék ötletünk kifejlesztése közben készült, fermentálás közben. A képen látható "torta" egy probiotikus kultúra. Ez a kultúra, egy a bőrápolási termékeink erjesztéséhez használt tartály aljáról származik.

 

További cikkeket ITT olvashatsz Blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!