Norvég organikus natúrkozmetikumokKörnyezetvédelem és fenntarthatóság

Fenntarthatóság és környezetvédelem - Marina Miracle
 
A Marina Miracle aktívan hozzájárul a környezetre gyakorolt terhelés és hatásainak csökkentéséhez. Cégünk környezetvédelmi irányelvei tartalmazzák a vállalatra érvényes szabályokat, amely meghatározza, hogy kiket választunk szolgáltatóként, partnerként és az új termékek fejlesztésekor együttműködőként. Ez az irányelv a cég jövőbeli céljait is tartalmazza és a követelményeknek megfelelően folyamatosan frissül.


Csomagolás

2017-ben a Marina Miracle változtatott a csomagolásokon és azóta csak újrahasznosított papírt használunk a csomagoláshoz. Az újrahasznosított papír keverhető a hagyományos papírral, de a mennyisége nem lehet kevesebb, mint az általunk elhasznált papír mennyisége. Azt szeretnénk, hogy a csomagolásaink 100%-ban újrahasznosíthatók és komposztálhatók legyenek, amikor a szemétbe kerülnek.

Eredmények:
 • 2017 óta minden termékcsomagolásunk és a kiszállítás során használt csomagolóanyagunk, újrahasznosított papírból készül,
 • 2016-tól eltávolítottuk a csomagokból a felesleges termékcsatolmányokat (a termékre vonatkozó információk a dobozon és honlapunkon olvashatók).


Újrahasznosítás

Csomagoló berendezésünk, elkülönített hulladéktárolókkal rendelkezik. A termék csomagolások összes alkotórészét (papír, üveg, műanyag) szelektíven kezeljük, hogy az összes általunk termelt szemét újrahasznosítható legyen. 

Eredmények:
 • Irodáinkban, csak újrahasznosított papírt használunk,
 • Elektronikus számlázással váltottuk ki a papíralapút,
 • Minden termék csomagolás, üveg, papír, kártya és műanyag újrahasznosítható,
 • Green Dot tagjai vagyunk 2018 óta. További információ. 
  Célok:
  • Környezetvédelmi minősítés megszerzése,
  • Vásárlóinkat részletesebben szeretnénk tájékoztatni az újrahasznosítás jelentőségéről.
    Green dot member


    

   Összetevők

   Termékeink fő összetevői 100%-ban természetesek. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a termékeink nem minősített organikus összetevőit, minősített organikus összetevőkre cseréljük. Minden termékünk a piacra dobás után is folyamatos fejlesztés alatt áll. Jelenleg az általunk használt összetevők 70%-a tanúsítvánnyal rendelkező, organikus alapanyag (50%-ról indultunk) és folytatjuk a munkát a 100%-os cél elérése érdekében. 

   Minden összetevőnk lebontható és nem használunk mikroplasztikus, vagy nano összetevőket.

   Kerüljük a környezetre negatív hatást gyakorló összetevők használatát (pl. pálmaolaj és más hasonló anyagok).

   Soha nem használunk állatokon tesztelt összetevőket, és termékeink minden esetben állatkísérlet mentesek. 

   A Dyrevernet (Norvég Állatvédelmi Hatóság) hivatalos Zöld listáján is szerepelünk.

   Elhatároztuk, hogy olyan beszállítókkal dolgozunk csak, akik tiszteletben tartják és óvják a környezetet, az élő állatokat és embereket. Arra kötelezzük beszállítóinkat, hogy csak tisztességes gazdálkodóktól / gyártóktól származó alapanyagokat szállítsanak részünkre. Csak a sjekkSOIL Association, sjekkEcoCert, sjekkUSDA Organic, sjekkCOSMOS-standard és a sjekkDEBIO által hitelesített szállítókkal dolgozunk. 

   Eredmények:
   • Dyrevernet Zöld listáján szereplő, állatkísérletmentes gyártó vagyunk,
   • Minimum 70%-ban minősített organikus összetevőket használunk,
   • Csak a SOIL Association, EcoCert, USDA Organic, COSMOS-standard és a DEBIO által jóváhagyott alapanyag beszállítókkal dolgozunk,
   • 0% mikroplasztik vagy Nano-összetevő,
   • 0% toxikus összetevő.
     Célok:
     • 100% minősített organikus összetevő használatának elérése,
     • Organikus gyártó minősítés megszerzése.


     Elektromosság

     A Marina Miracle-nél minden munkanap végén lekapcsoljuk a világítást. A hétvégéken elektromos áramot takarítunk meg azzal, hogy a világítást lekapcsolva hagyjuk és kikapcsolunk minden olyan elektromos eszközt, ami nincs használatban. A termékek előállításakor nyers alapanyagokat használunk, és a gyártás alacsony hőmérsékleten történik (40 Celsius alatt), ami kevesebb energiát igényel, mint a hagyományos gyártás.


      

     Szállítás

      Amikor lehetséges, az importált összetevők szállításához a Marina Miracle a tengeri szállítást választja. 

      A termékeket Norvégiában gyártjuk.

      Amikor más országokba exportálunk, helyi disztribúciós központokkal dolgozunk, hogy a felesleges kis csomagos termékszállításokkal minél kevésbé terheljük a környezetet.