Kosár

Bezárás

Környezetvédelem és fenntarthatóság

Fenntarthatóság és környezetvédelem - Marina Miracle

 

A Marina Miracle aktívan hozzájárul a környezetre gyakorolt terhelés és hatásainak csökkentéséhez. Cégünk környezetvédelmi irányelvei tartalmazzák a vállalatra érvényes szabályokat, amely meghatározza, hogy kiket választunk szolgáltatóként, partnerként és az új termékek kifejlesztésekor együttműködőként. Ez az irányelv a cég jövőbeli céljait is tartalmazza és a követelményeknek megfelelően folyamatosan frissül.

 

CSOMAGOLÁS

2017-ben a Marina Miracle változtatott a csomagolásokon és azóta csak újrahasznosított papírt használunk a csomagoláshoz. Az újrahasznosított papír keverhető a hagyományos papírral, de a mennyisége nem lehet kevesebb, mint az általunk elhasznált papír mennyisége. Azt szeretnénk, hogy a csomagolásaink 100%-ban újrahasznosíthatók és komposztálhatók legyenek amikor a szemétbe kerülnek.

Eredmények:

 • 2017 óta az összes csomagolóanyagunk, újrahasznosított papírból készül*
 • 2016-tól eltávolítottuk a csomagokból a felesleges termékcsatolmányokat (a termékre vonatkozó információk a dobozon és honlapunkon olvashatók).

*Alkalmaztuk, de a csomagoláson nem jelöljük külön.

 

ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Csomagoló berendezésünk, elkülönített hulladéktárolókkal rendelkezik. A termék csomagolások összes alkotórészét (papír, üveg, műanyag) szelektíven kezeljük, hogy az összes általunk termelt szemét újrahasznosítható legyen.

 

Eredmények:

 • Irodáinkban, csak újrahasznosított papírt használunk.
 • Elektronikus számlázással váltottuk ki a papíralapút.
 • Minden termék csomagolás, üveg, papír, kártya és műanyag újrahasznosítható.
 • A Green Dot tagjai vagyunk 2018-tól További információ.

 

Célok:

 • Környezetvédelmi minősítés megszerzése
 • Vásárlóinkat részletesebben szeretnénk tájékoztatni az újrahasznosítás jelentőségéről.

 Green dot member

ÖSSZETEVŐK

Termékeink fő összetevői 100%-ban természetesek. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a termékeink nem minősített organikus összetevőit, minősített organikus összetevőkre cseréljük. Minden termékünk a piacra dobás után is folyamatos fejlesztés alatt áll. Jelenleg az általunk használt összetevők 70%-ka tanúsítvánnyal rendelkező organikus alapanyag (50%-ról indultunk) és folytatjuk a munkát a 100%-os cél elérése érdekében. 

Minden összetevőnk lebontható és nem használunk mikroplasztikus, vagy nano összetevőket.

Kerüljük a környezetre negatív hatást gyakorló összetevők használatát (pl. pálmaolaj és más hasonló anyagok).

Soha nem használunk állatokon tesztelt összetevőket, és termékeink minden esetben állatkísérlet mentesek. 

A Dyrevernet (Norvég Állatvédelmi Hatóság) hivatalos Zöld listáján is szerepelünk.

Elhatároztuk, hogy olyan beszállítókkal dolgozunk csak, akik tiszteletben tartják és óvják a környezetet, az élő állatokat és embereket. Arra kötelezzük beszállítóinkat, hogy csak tisztességes gazdálkodóktól/gyártóktól származó alapanyagokat szállítsanak részünkre. Csak a SOIL Association, a COSMOS-standard, vagy a DEBIO által hitelesített szállítókkal dolgozunk.

 

Eredmények:

 • A  Dyrevernet Zöld listáján szereplő, állatkísérletmentes gyártó vagyunk
 • Minimum 70%-ban minősített organikus összetevőket használunk
 • Csak a SOIL Association, COSMOS-standard vagy a DEBIO által jóváhagyott alapanyag beszállítókkal dolgozunk
 • 0% mikroplasztik vagy Nano-összetevő
 • 0% toxikus összetevő

Célok:

 • 100% minősített organikus összetevő használatának elérése
 • Organikus gyártó minősítés megszerzése 

EleKTROMOSSÁG

A Marina Miracle-nél minden munkanap végén lekapcsoljuk a világítást. A hétvégéken, a elektromos áramot takarítunk meg azzal, hogy a világítást lekapcsolva hagyjuk és kikapcsolunk minden olyan elektromos eszközt, ami nincs használatban. A termékek előállításakor nyers alapanyagokat használunk, és a gyártás alacsony hőmérsékleten történik (40 Celsius alatt), ami kevesebb energiát igényel, mint a hagyományos gyártás.

 

SZÁLLÍTÁS

Amikor lehetséges, az importált összetevők szállításához a Marina Miracle a tengeri szállítást választja. A termékeket Norvégiában gyártjuk. Amikor más országokba exportálunk, lokális disztribúciós központokkal dolgozunk, hogy a felesleges kis csomagos termék szállításokkal minél kevésbé terheljük a környezetet.

Szia!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként újdonságainkról és exkluzív ajánlatainkról!

A "Küldés" gombra kattintva nyilatkozol, hogy elolvastad és elfogadod az "Adatkezelési tájékoztatónkban" található adatkezelési irányelveket.

KERESÉS