Norvég organikus natúrkozmetikumokA MARINA MIRACLE CSODÁLATOS TITKA: A PROBIOTIKUMOK

A PROBIOTIKUMOK


Probiotikumokkal elképesztő eredmények érhetőek el a bőrápolásban! Kidolgoztuk saját probiotikus kultúránkat, ezen az oldalon pedig megválaszoljuk a probiotikumokkal kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket.
Kattints a kérdésre a válasz megtekintéséhez.

 

○ A probiotikumok, az úgynevezett jó baktériumok különböző törzseinek általános neve.

○ Arcbőrünkben és bőrünk felületén több ezer mikroba - élő baktérium - dolgozik biztonságunk és egészségünk fenntartása érdekében. Átlagosan 19 törzs jó baktérium van a bőrünkön. Ezekben a törzsekben ezer különböző baktériumfaj létezik, és mindegyik faj milliárd baktériumból áll. Bármilyen kicsik is, együtt csodákra képesek.

○ Ezek a jó baktériumok peptideket, aminosavakat és egyéb tápanyagokat állítanak elő, amelyek hozzájárulnak a szervezet és a bőr működéséhez. A probiotikumok jó flórája segíti a bőr optimális, enyhén savas pH-értékének elérését és fenntartását (az optimális pH érték: 4,2 - 5,0).

 

A probiotikumok olyan aktív vagy alvó állapotban lévő mikrobák, melyek támogatják egészségünket. Az „alvó” állapotú egyedek akkor aktivizálódnak, amikor a számukra táplálékul szolgáló prebiotikumokkal kerülnek kapcsolatba. Ezt követően probiotikumként dolgoznak tovább.

 

A test védelmi mechanizmusának csodája a pre-, pro- és posztbiotikumok “hulladékmentes” együttműködése és hatékonysága. Az elhalt mikrobák, azaz a posztbiotikumok, ugyanis táplálékként járulnak hozzá a prebiotikumok fejlődéséhez és működéséhez.

A mikrobiom bőröd egyedi, csak rád jellemző természetes mikroorganizmus-koktélja. Sok-sok millió baktérium és más láthatatlan részecske összessége, melyek nap mint nap azért dolgoznak, hogy bőröd egészséges és ragyogó maradjon hosszú éveken át.

A gyönyörű bőr elérésének kulcsa az egyensúly, mely a mikroorganizmusok és baktériumok ideális számából és eloszlásából ered. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a leggyakoribb bőrproblémákat- pl. az aknét, ekcémát vagy hiperszenzitivitást- épp mikrobiomunk kényes egyensúlyi helyzetének megbomlása okozza.

De nem azoknál, akik a Marina Miracle arcápolókat használják! A termékeinkben található probiotikumok segítenek bőröd meggyengült vagy sérült védelmi hálózatának helyreállításában és egészséges működés fenntartásában. Szabadulj meg a problémás bőr okozta nehézségektől velünk és a természet erejével!

A Marina Miracle arcápolók hatékonyságának kulcsa a problémaoptimalizált működés, melynek kialakításában a probiotikumok vannak segítségünkre. Ezek a mikroorganizmusok valójában hidak, melyek összekötik termékeink tápláló legjavát bőröd saját mikrobarendszerével, látványos eredményeket hozva létre.

A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy a probiotikumok segítségével érjük el, hogy a fermentált összetevők és más hatóanyagok valóban eredményesen fejtsék ki hatásukat.

2015. óta használunk probiotikumokat termékeinkben, s az elmúlt 6 évben elég időnk és elég elszántságunk volt ahhoz, hogy kifejlesszük saját, egyedi probiotikus kultúránkat. A maximális hatékonyság elérésének érdekében tizenkét különféle baktériumcsalád egyedeit használjuk, melyek a következők:

1. Acetobacter xylinoides

2. Acetobacter ketogenum

3. Saccharomycodes ludwigii

4. Saccharomycodes apiculatus

5. Schizosaccharomyces pombe

6. Zygosaccharomyes

7. Saccharomyces cerevisiae

8. Brettanomyces

9. Lactobacillus

10. Pediococcus

11. Gluconacetobacter kombuchae

12. Zygosaccharomyces kombuchaensis

A probiotikumaink egyedülállóak, különleges probiotikus kultúránk egyedüli a világon, és kizárólag a Marina Miracle termékekben alkalmazzuk.

Marina Miracle fermentation process

A probiotikus fermentációs eljárás kiindulása legtöbbször valamely organikus, ellenőrzött minőségű összetevő: magok, hajtások, csírák, gyümölcsök, bogyók vagy más növényrészek.

Miután a nyers alapanyagokat előkészítettük a fermentációra, a tizenkét különféle probiotikumból álló baktériumkultúránk hozzáadásával kezdjük meg a folyamatot. Ez általában -a kiindulási növénytől függően - nagyjából harminc napot vesz igénybe, mely idő alatt végbemegy a teljes fermentáció.

Az eljárás végére kialakuló elegyben megtalálhatók a pre- és probiotikumok, antioxidánsok, peptide, vitaminok, AHA savak és az enzimek. Azaz csodás hatóanyagok legjava kerül a bőrödbe minden alkalommal, amikor a Marina Miracle termékek mellett döntesz.

Erős, hibáktól és gyulladásoktól mentes, gyönyörű és kiegyensúlyozott arcbőr? Velünk lehetséges!

A CFU érték egy olyan kozmetikai termékekre alkalmazott mérőszám, mely a termék egy grammjában található élő mikrobák számát jelöli. A legtöbb probiotikus terméken szerepel, mi mégsem alkalmazzuk arcápolóinkon. Ennek oka, hogy számos kutatási eredményünk által igazoltan kijelenthetjük: bár a Marina Miracle termékek a legtöbb vizsgálatban elsők lettek a mikrobák száma alapján, nem a CFU érték számít igazán.

Nemcsak azért mondjuk ezt, mert az általunk vizsgált piaci szereplők egyike sem mutatott azonosságot a valós és a csomagoláson feltüntetett CFU értékekben, hanem azért is, mert meggyőződésünk, hogy a CFU csak egy szám.

Ami valóban fontos, az az egyensúly! A probiotikus Marina Miracle termékek használatával te is megteremtheted arcbőrödön a harmóniát. Ennek érdekében tizenkét különféle baktériumcsaládból, pre- és probiotikumokból válogattunk, hogy a legjobbat adhassuk neked. Hogy a legjobbat adhasd magadnak!

Sweet & Creamy Oil Cleanser – Probiotikusan erjesztett brokkoli, lucerna hajtások és paradicsomhajtások.

Rosehip Peeling Mask - Probiotikusan erjesztett brokkoli, lucerna hajtások és paradicsomhajtások.

Shea Hydration Mask – Probiotikusan fermentált aloe vera, zöld tea és zab.

Acai Hydra Cream – Probiotikusan fermentált acai bogyó, málna és norvég csalán.

Amaranth Day Cream – Probiotikusan fermentált amaránt mag és zab.

Flower Berry Essence – Probiotikusan fermentált rizs és zab.

PRO Green Mask – Probiotikusan fermentált brokkoli hajtások, rizs és gotu kola.