Norvég organikus natúrkozmetikumokA Marina Miracle mögött álló (magasfokú) kémia

Marina miracle is advanced chemistry with active probiotics

Az általunk használt módszerek igen összetettek. Ugyanis a bőrápolásban, a természetes hatóanyagok gyakran fejlettebb kémiai tudást igényelnek, mint a hagyományos, szintetikus összetevők. Folyamatosan arra törekszünk, hogy hatékony, biztonságos formulákat hozzunk létre, amelyek látható eredményt nyújtanak, megfelelő állagúak és kellemes illattal rendelkeznek. Fontos számunka, hogy kompromisszumok nélkül találjunk megoldásokat, ehhez pedig gyakran új eljárások kidolgozására és az összetevők felhasználásának innovációjára is szükség van.

 

Az eljárási folyamatunk

Eljárási folyamataink időigényesek és rendkívül precízek. Ezeket nem lehet siettetni, ugyanis sok esetben maga a természet fejleszti a termék egyes részeit, a probiotikus erjedés során. Ez azt jelenti, hogy több termékünk gyártási ideje is meghaladja a két hetet.

Saját innovatív folyamatokat is ki kell fejlesztenünk a kívánt eredmények elérése érdekében. Jó példa erre a kozmetikusok által használt maszkunk, a PRO Green 7 Acid Peel Mask. Ez egy teljesen új módszerrel összeállított komplex arcmaszk, amelyben az aktív savak, vitaminok és probiotikumok olajmolekulákba záródnak. Termékünkkel elkerülhető, hogy a bőr kiszáradjon vagy irritálttá váljon a kezelés során, és megőrizhető az egészséges egyensúlya.

A természetes bőrápolás során enyhébb tartósítószereket használunk, mint a hagyományos bőrápolásban szokás. A természetes tartósítószerekkel bonyolult dolgozni, és nagyon fontos, hogy a termék pH-egyensúlya is megmaradjon az eljárások során. Több termékünkben is szinkronizálni kellett a tartósítószert az élő, probiotikus kultúrával, ami a stabilitás és a tartósság alapos tesztelését igényli. Ez az egyik fő oka annak, hogy 3-5 évbe telik egy új termék kifejlesztése és bevezetése.

 

Saját termesztésű alapanyagok

Egyik fő célunk, hogy folyamatosan javítsuk alapanyagaink minőségét. Még a bevett termékeinket is fokozatosan frissítjük, hatóanyagokban gazdagabb aktív összetevőkkel. A kívánt minőség elérése érdekében úgy döntöttünk, hogy számos nyersanyagot mi magunk termesztünk meg itt, Norvégiában. Saját üvegházunk van, ahol sokféle csírát, fűszernövényt, paradicsomot, uborkát, epret és málnát gondozunk. Idővel további összetevők is felkerülnek erre a listára terveink szerint. Ezeket az összetevőket, kivonatok vagy növényi levek készítésére használjuk fel, amelyek bőrápoló termékeinkben is megtalálhatók. Ezzel teljes ellenőrzést biztosítunk összetevőink felett, hogy a legjobb minőségűek legyenek és nem utolsó sorban fenntarthatóbb módon állítsuk elő őket.

 

Fermentálás

A probiotikumok egyrészt elengedhetetlen összetevői termékeinknek, másrészt a termelési folyamatunk fontos részét képezik. Saját, aktív probiotikus kultúránkat élő baktériumokkal használjuk fel, hogy a molekulákat összetevőire bontsuk a könnyebb felszívódás érdekében. A probiotikumok a folyamat részeként antioxidánsokat, enzimeket, vitaminokat, peptideket, AHA-savakat és aminosavakat termelnek. Egy probiotikus fermentált összetevő, tehát jobb hatást fejt ki termékeinkben, mint ugyanaz az összetevő, amelyet nem fermentáltak, és nem ment át ezen a folyamaton. A probiotikumokban található összes hasznos anyag mellett, az aktív probiotikumaink szinten erősítik és támogatják a bőr mikrobiomáját.

További információt a probiotikumok szerepéről a bőrápolásban itt érhetsz el.