Norvég organikus natúrkozmetikumokMiért veszélyes szintetikus adalékanyagokat használni a bőrápolásban?

Tudjuk, hogy a parabének veszélyesek, de mi történik, ha kihagyjuk a parabéneket tartalmazó összetevőket?

Ez így egyszerű lenne, napjainkban rengeteg számos (több ezer) hosszú, bonyolult nevű vegyszer létezik, amelyek nevén a legtöbb ember szeme átszalad. Íme a néhány leggyakoribb (és legveszélyesebb) bőrápolásban használt vegyszer:

Skadelige kjemikalier i kosmetikk og kremer. forbudt med kjemikalier
 

♦ Nátrium-lauril-szulfát (SLES): gyakran használt ipari zsírtalanító, de széleskörűen használt mosó-, és kozmetikai cikk adalék is. Ez a vegyi anyag arról ismert, hogy irritálja a bőrt és bőrbetegségeket, például ekcémát okozhat. Kimutatták, hogy a felnőtteknél szürke hályogot okozhat, és a kisgyermekek szemének megfelelő fejlődését is akadályozhatja.

♦ Propilén-glikol: a bőr hidratálására használják, de más vegyi anyagokkal találkozva hordozóként viselkedik, és a bőrön keresztül közvetlenül a vérbe kerül. A polipropilén-glikol egy fagyálló anyag. Nem csak, hogy fagyálló, de ezt az anyagot használják a repülőtereken a gépek jégtelenítésére is!... és ez az a vegyszer, a bőrápoló termékek egyik leggyakoribb összetevője.

♦ Metil-izotiazolinon: szintetikus tartósítószer. Ismert idegméreg. Gyakran használják bőrápolási termékekben és a bőrön keresztül szívódik fel.

♦ BHT (butilezett hidroxitolulént): egy tartósítószer. Allergiás reakciókat, bőrproblémákat és rákos daganatok kialakulását okozhatja.

A lista végtelen hosszú lehetne. Az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmedet, hogy légy óvatosabb és legyél tisztában azzal, hogy a vegyi anyagok használata milyen károsodásokkal járhat. Ezek az anyagok nem csak az egészségedet, de a környezetet is károsítják és veszélyeztetik az állatok és növények életét is.

Termékeink nem tartalmaznak a fentebbiekhez hasonló, vagy más kémiai összetevőket. Biztos lehetsz benne, hogy arcápolási termékeink teljesen természetes és tiszta összetevőkből állnak.