Norvég organikus natúrkozmetikumok

Hámlassz és szépülj

2020 február 11 – Renata Bercsenyi

Mindenki a rugalmas, puha, problémamentes és egészséges arcbőrről álmodik, viszont nem sokan tudják, hogy az áhított cél elérése mögött nem csak az aktív hatóanyagok állnak, amelyeket többek között szérumokban, olajokban, krémekben vihetünk fel az arcunkra.

 

Hámlasztás Marina Miracle

 

Előkészítés

A legfontosabb darabja ennek a kirakósnak a bőr megfelelő előkészítése, hogy az aktív hatóanyagok bejussanak a potenciális rétegekbe és hasznosulni tudjanak. Ez a kulcsfontosságú lépés azonban a megszokott mindennapos egyszerű arcmosással, arctisztítással nem érhető el megfelelő mértékben.

Hogy miért?

Az emberi bőr egy fantasztikus szerv, védelmez a nap 24 órájában, de amellett, hogy számára ideális közegre, hasznosítható tápanyagokra van szüksége, maga is egy önmegújuló "felület". Na most, ha ez azt jelenti, hogy a bőr sejtjei is folyamatosan halnak el és keletkeznek újak, akkor az elhalt rétegnek távoznia kell a bőrünkről, hogy optimálisan tudjon működni, létezni.

Ez az a fontos építőköve, kiindulópontja az optimális, HATÁSOS arcápolásnak, amit ha figyelmen kívül hagysz, sajnos hiába fektetsz megfelelő termékekbe. A hatóanyagok nem fognak eljutni a bőröd megcélozott rétegeibe, mert a felhalmozódott, elhalt hámsejtekből egy láthatatlan páncéllal "véded" azokat.

Leegyszerűsítve, a bőr külső rétege, a hámréteg - epidermis -, kb. 0,2 mm vastag és kétféle sejtet tartalmaz. Kis mennyiségben melanocytákat, ezek a melanint, festékanyagot termelik, míg majd 95%-ban keratinocytákat, ezek szarutermelő sejtek, keratint termelnek és ennek a rétegnek még további 4 rétegére vannak elosztva. Legfőbb feladatuk ún. barikádot felállítani a fenyegető külső hatások ellen, amik a bőröd érhetik nap mint nap. Legyen az UV sugárzás, vízvesztés vagy kórokozók. Megállás nélkül dolgoznak azon, hogy védjenek téged, de optimális működésükhöz hozzátartozik, hogy folyamatosan elhasználódnak és újak keletkeznek.

 

Mit tehetsz annak érdekében, hogy ne hiába várd a
hatóanyagokba fektetett bizalmad eredményét?
Hámlassz!

 

A hámlasztás mára már nagyon elterjedt a köztudatban, valaki a kémiai hámlasztást részesíti előnyben, mások a jól ismert módszert választják és úgy fosztják meg az arcbőrt a haszontalan rétegektől. Egy azonban mindkettőre érvényes, egy teljeskörű hámlasztáshoz nem kell kitenned a lábad otthonról.

 

Kémiai hámlasztás 

A kémiai hámlasztás során a glikolsav az egyik legelterjedtebb a citromsav, mandulasav és társai mellett. Ők az AHA hámlasztók csoportját adják, ezek alfa-hidroxisavak. Természetes úton kiváló minőségben lehet őket például gyümölcsökből, cukornádból kinyerni és nagy sikernek örvendenek, nem is ok nélkül.

A glikolsav amellett, hogy keratolitikus hatású, tehát egészséges mértékben vékonyítja a bőrfelszínt, megfosztja azt az elhalt és lerakódott hámsejtektől, gyengéden hámlaszt, gyulladáscsökkentő hatású is. Egy megfelelő hámlasztás mellett fellépő irritáció esélye konkrétan nulla.
Ilyen termékünk például az Argan Night Serum, amely tökéletes problémás, pattanásos bőrön, pattanások után megmaradt hegek és hiperpigmentáció esetén, valamint UV okozta fáradt, élettelen bőr textúrájának javítása érdekében.
Ha ez még nem lenne elég ahhoz, hogy kipróbáld, bizonyított tény, hogy az AHA hámlasztók pozitívan hatnak a bőr kollagéntermelésére, ami kulcsfontosságú a rugalmas és egészséges bőr megtartásában.

 

Argan Night Serum

 

Mechanikai hámlasztás

Amellett, hogy vannak, akik a kémiai hámlasztásra esküsznek, sokan hűek maradtak még mindig a szokásos mechanikus változathoz. Ilyen fantasztikus home-spa érzést tud biztosítani Rosehip Peeling arcmaszkunk, felkötöd a hajad és mehet a buli. Lényege ugyanaz, mint a kémiai hámlasztásnak, hogy eltávolítsuk a hatóanyagok célba érését meggátoló réteget.
Fontos, hogy gyengéd összetevőjű terméket válassz, ne erőszakkal dörzsöld az arcod.
Könnyed legyél és aprólékos. Inkább enyhe nyomást kifejtve masszírozd a bőröd, így érhetsz el hatásos, de mégis visszafogott eredményt, a bőröd sem fog sérülni és az oda nem való páncélt is eltávolítod.

 

Rosehip Peeling Mask

 

Vigyázz, hogy soha ne vidd túlzásba a hámlasztást, mindig adott termék leírása alapján dönts, milyen időközönként hámlasztasz. Ha kémiai hámlasztást vonsz be a rutinodba, ne feledkezz meg a megfelelő fényvédelemről, igen, még télen is!

Ha odafigyelsz és körültekintő leszel, a bőröd meg fogja hálálni a belefektetett pénzt és időt is, viszont neked is türelmesnek kell lenned.

Hámlasztóinkat IDE kattintva találod!

 

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!