Norvég organikus natúrkozmetikumok

Arctisztítás fontossága

2020 január 15 – Martin Engervik

Nagyon fontos mindennapi feladatra hívom fel a figyelmed. Az arctisztításra mindig fordíts kellő gondot, hiszen ez az egyik legjobban igénybe vett területe a testünknek és az egyik legfontosabb érzékszervünk is egyben. Csak az az arcbőr lesz egészséges és makulátlanul ragyogó, melyre időt szán a tulajdonosa. A megszokott rutinunk része kell, hogy legyen az arcbőrünk tisztántartása, egészségünk és szépségünk védelmében.

Sweet&Creamy Oil Cleanser arctisztító Marina Miracle

Az arctisztítás a kulcsa a hatékony arcápolásnak, mert anélkül nem lesz megfelelő minőségű a bőrünk. Érdekel, hogy miért annyira fontos? A bőrt napközben rengeteg szennyeződés, UV sugárzás, különféle fizikai és kémiai behatások érik, olyan anyagok, mint a por, sminkszerek, krémek vagy az olajos gőz. Ráadásul a bőrünk folyamatosan faggyút és verejtéket termel, továbbá baktériumok telepednek meg rajta. Ezek fényében már látható, milyen nagy igénybevételnek van kitéve naponta, ezért is fontos az ápolása.

Az arcot mossuk át minden nap legalább egyszer, este, lefekvés előtt, de ha kétszer tesszük (reggel is), azzal még látványosabb eredményt érhetünk el. Túl sokszor sem jó tisztítani, mert leszedjük a bőr felső, védő rétegét. Durva, erőteljes mozdulatokkal való sikálás sem szerencsés, kerüljük, mert apró sérülések keletkeznek rajta, amivel óriási bajt is okozhatunk, remek bejutási pont a kórokozóknak. A nem megfelelő bőrtisztítás akár irritációhoz és az arcbőr kipirosodásához is vezethet vagy még rosszabbhoz. Ezért fontos, hogy hogyan és mivel tesszük.

Arctisztítás fontossága - Sweet&Creamy Oil Cleanser

Rossz hírem van. Ha azt hiszed, hogy tiszta vízzel történő arcmosás elég, nagyot tévedsz. Sajnos nem elegendő. A legtöbb szennyeződés, lerakódott zsír, smink maradvány nem oldódik vízben, így az nem tisztít kellőképpen. A bőr pH értékét is megváltoztatja, gyengítve annak természetes védekezőképességét. A szappannal, tusfürdővel történő arcmosás pedig azért nem ajánlott, mert nem arra a bőrtípusra lett kifejlesztve az adott tisztálkodó szer, más funkciót szántak neki a készítők, így károsíthatja az arcbőrt.

Ezért fontos a víz mellett, megtalálni az bőrünkhöz illő legmegfelelőbb kozmetikumot, arclemosót. A legtöbb arctisztító különféle bőrtípusokra van kifejlesztve. Így ha bármilyen bőrbetegségben szenvedünk, legyen az ekcéma, rosacea, akne, pattanásos, zsíros vagy száraz arcbőr, csak ront a helyzetünkön, ha nem a legoptimálisabb mellett tesszük le a voksunk.

A bőröd meghálálja a gondoskodást, hidd el!

Ha kihagyod az alapos tisztítást, az arcodat borító szövetek hamarabb meggyűrődnek, ráncosodnak, ezáltal hamarabb öregedik a bőr. Kellő tisztántartás nélkül zsírosodik, ami következtében pattanások jelenhetnek meg az eltömődött pórusok miatt, akár bőrgyulladást is okozva. A szél kifújja arcunk, a bőr víztartalma csökken és durva tapintású lesz, kiszárad, kipirosodik, kireped, ami további gondok okozója lehet.

Egy alapos arckezelés eltávolítja az elhalt hámsejteket is, ezzel ragyogóbbá téve arcunk.

Az arclemosónak ugyanis több funkciója van a tisztításon kívül. Hidratál, jótékony hatóanyagokat juttat a bőrbe, visszapótolja a vizet, késlelteti az öregedést, megelőzi a pattanások kialakulását és a különböző bőrmegbetegedéseket, újból élettel telivé varázsolja azt.

Abban is szerepe van az arclemosóknak, hogy a különféle krémek, hidratálók, olajok felkenésével ne masszírozzunk koszt, baktériumot, szennyeződést a bőrünkbe, de könnyebb a felszívódásuk is a kencéknek, egy alapos arctisztítás után.

A Marina Miracle egyféle arctisztítóval rendelkezik, de kettő méretben, a könnyebb használhatóság érdekében. 50ml és 110ml kivitelben kapható. Krémes, nem habzik, a vizes arcbőrön tejes állagúvá válik. Nem szárít, hanem nagyszerűen hidratál. Ennek oka az, hogy csak természetes összetevőket tartalmaz és fermentált probiotikumokat

Sweet&Creamy Oil Cleanser segít a bőrproblémák javulásában, megelőzi azok kialakulását csupán azzal, hogy a baktériumokat egyensúlyba hozza. Ajánlott ekcémás, rosaceás, zsíros és száraz arcbőrűeknek egyaránt. Rendkívül jó sminkeltávolító, így biztosak lehetünk benne, hogy semmi káros, felesleges dolog nem marad rajtunk éjszakára.

Nagyszerűen előkészíti a bőrt a következő bőrápoló kozmetikumok előtt. Ebben a cikkünkben írtunk már a bőrápolás folyamatáról.

Különböző csomagokban alap termék, mert minden arcápolási rutin, program, kezelés ezzel indul. Hidd el, a bőröd meghálálja majd a törődést! Ragyogni fogsz, amit mások is észre fognak venni!

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

You’re a natural beauty with Marina Miracle!