Norvég organikus natúrkozmetikumok

Így ápold zsíros, pattanásos arcbőröd!

2021 október 08 – Renata Bercsenyi

Mindegy, hogy milyen a bőrtípusunk, úgy érezzük, mi jártunk mind között a legrosszabbul. Különösen jellemző ez azokra, akik felnőttként is zsíros, pattanásos, aknés és gyulladt bőrrel küzdenek.

A hormonális ciklussal összefüggésbe hozható mitesszerek megjelenése többé-kevésbé természetesnek mondható, amennyiben azonban erről többről van szó, vedd komolyan a problémát!
 

Szépség és egészség- belülről

Bőrünk nemcsak esztétikai funkciót lát el, hanem testünk védelmének és optimális működésének egyik legfontosabb eleme is. Mindemellett aktívan részt vesz szervezetünk méregtelenítésében, ezért ha olyan élelmiszereket fogyasztunk, melyek fokozhatják a faggyúmirigyek működését, akaratlanul is súlyosbíthatjuk a problémát.

A legfontosabb, hogy fogyassz elég folyadékot! Tudjuk, hogy az összes szépségtipp alapja az igyál-sok-vizet, de hidd el, nem alaptalanul. Emellett jót teszel bőrödnek – és magadnak is- azzal, ha kerülöd a feldolgozott, tartósítószerekkel kezelt élelmiszerek fogyasztását. A cukor, a fehérliszt, a tej és a tejtermékek nem a barátaid. Bármilyen finomak is, érdemes mérsékelned fogyasztásukat, ha szép és egészséges bőrre vágysz.

 

Bőrápolás a makulátlan arcbőrért

Felejtsd el a korábban használt, szárító hatású arcápoló szereket! Amire bőrödnek szüksége van, az a hatóanyagokban gazdag, tápláló gondoskodás. Minden arcápolónk természetes alapanyagokból készült, vegán és tartósítószermentes, bőrgyógyászatilag tesztelt. A Marina Miracle termékei pontosan azt nyújtják neked, amire leginkább szükséged van: ragyogóan egészséges, tökéletesen hegmentes, gyönyörű bőrt.

Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy amúgy is zsíros arcbőrödre olajok használatát javasoljuk, tudnod kell azonban, hogy az arcolajok hatásmechanizmusa nagyon egyszerű elven alapszik. Használatuk mellett a bőr receptorai érzékelik, hogy bőröd zsírtartalma megfelelő, ezért a faggyúmirigyek folyamatosan csökkentik saját termelékenységüket. Ezt hívjuk bőrkiegyensúlyozó hatásnak. A bőröd, tudja, mire van szüksége. Higgy neki!

 

Hogyan csináld?

Zsíros bőröd ápolásának elemi lépése az arctisztítás reggel-este. A legjobb, ha ehhez kíméletes, ugyanakkor komplex tisztítót választasz. A micellás vizek sokat ígérnek és kezdetben látványosan hatásosak, hosszú távon azonban épp ellentétes eredménnyel járnak. Mivel szárítanak, a faggyúmirigyek aktivizálják magukat, mert a száraz, mikrosérülésekkel teli bőr növeli a fertőzések kockázatát. A Marina Miracle termékcsalád non plus ultrája a Sweet & Creamy Oil Cleanser, melyet bátran ajánlunk mitesszeres bőröd tisztítására is. Tejszerű állaga és kényeztető összetétele hatékonyan távolítja el bőrödről a felesleges zsírt és a rátapadt szennyeződéseket.

Sweet&Creamy Oil Cleanser 

Akár sminkben, akár natúran töltöd a hétköznapokat, nappali ápolásként kiváló választás számodra a Geranium Face Oil, melynek geránium- és jojobaolaj tartalma megnyugtatja és revitalizálja bőrödet. Szupererejük mégsem ebben rejlik, hanem a sebgyógyító és heghalványító hatásukban. Együtt a teafaolaj fertőtlenítő és az aloe vera bőrmegújító hatásával meggátolják további gyulladások és sebek kialakulását. A rózsa- és mandulaolajok pedig táplálják, puhítják bőrödet.

Ne feledkezz meg a rendszeres és alapos hámlasztásról sem! Zsíros, mitesszeres bőröd mélyreható ápolásához elengedhetetlen lépés a bőr elhalt hámrétegeinek alapos és kíméletes eltávolítása, melynek következtében a napi ápolás során bevitt hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe juthatnak. A benne található AHA gyümölcssavaknak köszönhetően az Argan Night Serum éppen ilyen! Igazi vitaminkoktél, melyet E-, A-, B2- és D-vitaminokból kevertünk számodra, ligetszépe olajjal és argánolajjal. Szigorúan csak rázva, hetente kétszer, legfeljebb háromszor, lefekvés előtt és a hatás nem marad el. 😉

Geranium és Argan 

Extra kényeztetés

Hetente egy-két alkalommal használhatod méregtelenítő és hámlasztó hatású Rosehip Peeling fehér agyag arcmaszkunkat, amely amellett, hogy eltávolítja az elhalt hámsejtejet, kaolintartalmának, valamint a benne található C- vitaminnak és antioxidánsoknak köszönhetően mélyen hidratálja és megújítja arcbőrödet.

Rosehip Peeling

Lélektipp: fogadd el és szeresd magad! Az aknék, a mitesszerek és a fénylő arcbőröd nem te vagy. A legnehezebb megfelelő önismeretre szert tenni és szeretni magunkat a rossz napokon is. De nem lehetetlen! 😉

Bízz a testedben, válaszd a természetest! A szépség benned van. Engedd kiteljesedni! 

 

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!