Norvég organikus natúrkozmetikumok

MASZKNE, a legújabb ellenség

2021 október 08 – Renata Bercsenyi

A kialakult vírushelyzet több szinten és frontvonalon teszi próbára egészségünket. Nemcsak azért küzdünk, hogy se mi, se szeretteink ne kapják el a betegséget, hanem azért is, hogy az állandó maszkviselés hatására kialakult bőrelváltozások ne okozzanak tartós problémát.

A maszkne egy új, elsősorban a maszk által fedett területeken kialakuló jelenség, mely az alapvetően is zsíros-aknés bőrtípusú emberekénél jelentkezik legaktívabban. 
 

Mi történik a maszk alatt?

Amikor maszkot viselünk, többféle intenzív és állandó hatás is éri bőrünket. Az érintkezés és dörzsölődés következtében a bőrön láthatatlan mikrorepedések jönnek létre, melyek hajlamosítanak a gyulladások kialakulására. Ennek oka, hogy a maszk és az arcbőr közötti levegő nem cserélődik, felmelegszik, majd megtelik párával. Ez pedig kiváló táptalaja a baktériumok szaporodásának. Azaz nagy számban jönnek létre pattanások és mitesszerek, azok nagyobb valószínűséggel gyulladnak be és a bőrpír kialakulásának valószínűsége is jelentős.

Hogyan kerüld el a maszkviselés okozta aknék kialakulását?

Teljesen érthető, ha a környezetvédelmi vagy költséghatékonysági okokból nem akarsz minden alkalommal eldobható egészségügyi maszkot viselni, fontos tudnod azonban, hogy a mosható maszkok “szavatossági ideje” az eldobhatókéval azonos! Ez azt jelenti, hogy ideális esetben minden viselés után új maszkot kellene használnod, két viselés között pedig magas hőfokon mosni, majd vasalni az arcfedőket.

Ha ezt elmulasztod- pláne, ha a maszk alatt rendszeresen viselsz sminket is -, tulajdonképpen te magad rontasz bőröd állapotán minden egyes viseléskor. Tegyél magadért és tartsd be az alapszabályokat!

 

AKNE STOP maszkban is

A Marina Miracle 3 hónapos AKNE STOP programban található, zsíros és pattanásos bőrre kifejlesztett termékeket azért hoztuk létre, hogy a problémás bőrrel küzdő lányok és nők időt spórolhassanak, amit aztán magukra fordíthatnak. A termékcsomag minden eleme segít, hogy bőröd makulátlanul tiszta és fiatalosan ragyogó legyen.

Maszkne
Hiába azonban az átfogó tisztítást elősegítő 4:1 Sweet & Creamy Oil Cleanser arctisztító tej ereje vagy a sebgyógyító, hegesedést gátló Geranium Face Oil gondoskodása, ha az alapoknál van fennakadás. Ezért összegyűjtöttünk számotokra pár egyszerű, de annál fontosabb szabályt, melyeket szem előtt tartva mérsékelhetitek, vagy akár el is kerülhetitek a maszknék kialakulását.

  1. A maszkot minden viselés után - de legalább naponta- mosd ki alaposan! Száradást követően vasald át a textilt, hisz a magas hőfok elpusztítja az esetlegesen textilhez tapadt baktériumokat.

  2. Fordíts kiemelt figyelmet a bőrápolásra! A problémás bőrtípusok kezelésének leglényegesebb elemei mindenkor a rendszeresség, a tisztítás és a hámlasztás. Most azonban mindez fokozottan igaz! Nem ér megúszni a reggeli-esti gondos arctisztítást, ahogy a heti kétszeri hámlasztás is elengedhetetlen a jelen helyzetben.

  3. Maszkolj rendesen! Ha már úgyis belejöttél a maszkviselésbe, vigyél fel hetente egyszer Rosehip Peeling Maszkot is! ;) Segíti az elhalt hámsejtek eltávolítását, fantasztikus az illata és szemmel látható a hatás már egyetlen használatot követően is.


A megfelelő folyadékellátásra nyáron még csak-csak figyelsz, télen azonban hajlamos vagy elfeledkezni a pótlásról? Ezen a maszkviselés csak tovább ront, hiszen az iváshoz le kell venni, ami viszont sok helyen tilos vagy veszélyes? Tudatosítsd magadban, hogy amikor csak teheted, innod kell!

Ajándékozd meg magad az aknementesítő AKNE STOP szépségprogrammal vagy kérd ajándékba a természetes és probiotikus szépség legjavát! Számolj le az aknékkal és maszknékkal örökre. Ragyogj!

 

 

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!