Norvég organikus natúrkozmetikumok

Neked milyen a bőrtípusod?

2020 március 09 – Renata Bercsenyi

Biztosan ismered az érzést, amikor tényleg belevetnéd magad a hatalmas arcápolási rutinod kialakításába, elhatározod magad, végre rendbe teszed hosszú évek hanyagságát aztán rájössz, hogy ehhez tudni kéne milyen is az arcbőröd valójában. Száraz? Zsíros, pattanásos arcbőr? Kombinált? Esetleg egyéb negatívumokkal is küzdhetsz.

 

Bőrtípusok Marina Miracle

 

Száraz arcbőr

A száraz arcbőrt onnan ismerheted fel, hogy fürdést, zuhanyzást, úszást követően miután azt megtörlöd, húzódik, feszül, kipirosodhat, de legfőképp a kényelmetlen feszülés az irritáló. Emellett nem ritka a hámló arcbőr, lehet ez minimális hámlás homlok, orr, áll részen, de jellemző lehet az egész arcra is.
Tapasztalható a durva, inkább érdesebb tapintás, tehát nem egy puha rugalmas felület, ha megérinted. Nem ritka a viszketés sem, és az összes említett tünetet kísérheti pirosodás, enyhén, egész arcon, esetleg foltokban.

 

Zsíros, pattanásos arcbőr

A zsíros bőrt nagyon egyszerű megállapítanod, az emberek általában arra panaszkodnak, hogy megkezdődik a nap, de már délelőtt 10-kor csillog az arcuk és érintés után az ujjakon maradhat az arcon felhalmozódott zsír, ez az a tipikus fénylő bőr, de nem egy természetes, egészséges ragyogó arcbőrről van szó, hanem a faggyúmirigyek ténylegesen túltermelnek. Nem megfelelő krémek, kozmetikumok használata mellett konkrétan „tocsogó” érzésben fürödhetsz minden nap anélkül, hogy lenne bármilyen genetikai háttere a problémádnak.

 

Kombinált arcbőr

A kombinált arcbőr szó szerint mindent bevet, hogy megnehezítse a mindennapjaid. A tipikus T-vonal, tehát homloktól az orron lefelé egészen az állig problémás, zsíros bőr. Ezeken a területeken az egésznapos fénylő állapota jellemző, míg az orcákon és szem környékeken vízhiányos, száraz a bőr.
Ahogy a zsíros bőrnél, itt is érvényes, hogy nem megfelelő kozmetikumok esetén, valamint irritáló összetevőkkel serkentheted a faggyútermelést és megállíthatatlan lesz a T-vonal, főleg, ha az arcod száraz részei miatt még gazdagabb krémet is bevetsz.

 

Rosacea

A fent említett besorolásokon kívül tapasztalhatsz még pirosságot. Ez a pirosság lehet állandó vagy pedig robbanó is. A robbanó azt jelenti, hogy bizonyos helyzetekben pirosodik az arcod, de a normálisnál intenzívebben és termékfüggetlen, tehát nem tudod kitapasztalni mi is irritál pontosan. Ilyenkor sok esetben rosacea-val állsz szemben.

 

Ekcéma, seborrhea

Fontos említést tenni az ekcémáról, seborrhea-ról is, ilyen esetben külön figyelj, milyen minőségűek és összetételűek a termékek.


Gyere vissza hozzánk a következő hetekben is, ahol a fent említett bőrtípusokra és problémákra hozunk részletesebb beszámolót minden hétfőn, termékeket, amelyek segíthetnek!

 

Marina Miracle termékek

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!