Norvég organikus natúrkozmetikumok

Így ápold kombinált arcbőröd!

2020 március 16 – Renata Bercsenyi

Üdvözöllek a ’Hogyan kezeld a bizonyos bőrtípusokat’ sorozatunk első részében. A múltheti blogban arról olvashattál, hogy milyen bőrtípusok is vannak, most pedig hétről-hétre arról lesz szó, hogyan és mivel is kezeld őket.

 

Kombinált arcbőr kezelése

Ezen a héten a kombinált bőr kap kiemelt figyelmet. Ennek a bőrtípusnak az igényessége ténylegesen megdolgoztatja az embereket, ugyanis ilyen esetben nem csak egy problémával állsz szemben, amit megfelelő termékekkel könnyű orvosolni, itt több különféle probléma merül fel az arcod különböző részein, amik sajnos más-más megoldásokat kívánnak.

Amiben egységes ez a bőrtípus is a többivel, hogy a tisztításnak itt is gyengédnek, de alaposnak kell lennie, valamint a hámlasztást sem hagyhatod ki, mert mikor rátérnél a speciális olajokra, nem tudnának teljes egészében beszívódni, ha a felső, elhalt bőrsejtekből álló réteget nem távolítod el.

A tisztításhoz használd a Sweet&Creamy Oil Cleanser arctisztítónkat, nedves bőrre vidd fel, és gyengéden masszírozd az arcodat, ezzel eltávolíthatod a sminket és az általános, mindennapos szennyeződéseket is.

Az esti rutinodba vidd be valamelyik hámlasztó termékünket, legyen az az Argan Night Serum, ami gyümölcssavakkal alaposan, de kíméletesen távolítja el az elhalt és felgyülemlő bőrréteget, vagy pedig a Rosehip Peeling maszkunkat is használhatod, mely agyaggal és probiotikumokkal egységesíti a bőröd, elvonja a túlzott mennyiségű faggyút és táplálja azt.

 

Rosehip Peeling Mask


A bőröd kiszáradásra hajlamos részeinek fontos a hidratálás, azonban a kombináltság miatti problémás T-vonalban bajt okozhat egy nehéz hidratálókrém. Erre megoldás lehet könnyed állagú, gyorsan beszívódó Acai hidratálókrémünk, amely nem nehezíti el a bőröd, ellenkezőleg, könnyed összetételével, zsírosság érzete nélkül hidratálja azt. Zsírosabb területeken sem szabad elhagynod a hidratálást, csak megfelelően kell kezelni, itt elcsúszhat az ápolás.

Most, hogy a mindennapos tisztítást, hidratálást és a fontos hámlasztást megoldottuk, mivel tudod megtartani a mindennél fontosabb egyensúlyt kombinált bőrnél? Megfelelő olajjal, ilyen a Marina Miracle Herbal Face Oil arcolajunk.

Ez az olaj 18 skandináv gyógynövény kivonatát tartalmazza, mindegyik egy kicsit más problémát céloz meg a bőrön, ezért ez a megfelelő termékünk kombinált bőrre. A szárazságot, faggyútermelést, érzékenyebb és szárazabb, zsírosabb területeket is lenyugtat bármiféle komplikáció és mellékes irritácó nélkül, ezzel minden területre hat, és minden területet egyedi igény szerint nyugtat és orvosol, ami a legfontosabb szempont kombinált bőrtípus esetén.

Nehéz olyan terméket találni, ami több problémát egyedien, de hatásosan tud kezelni egyszerre, ez az olaj ebben egy igazi királynő.

 

Herbal Face Oil

 

Mivel egy kombinált bőrre úgy kell hatni, hogy közben ne bontsuk meg az egyes részek kicsi „ökoszisztémáját”, ez az olaj ennyi különböző gyógynövénnyel képes mindent rendben tartani egyszerre. Legjobb tulajdonsága, hogy smink alá is kényelmes, egésznapos viselet. Nem egy tipikus csakis éjszakai olaj, nappal sem nehezíti vagy zsírosítja el a bőröd, annak ellenére, hogy olajról beszélünk, a bőr gyorsan befogadja és hasznosítja.

Ez az olajkompozíció napszaktól és évszaktól függően kordában tartja a kombinált bőrt. Jojoba olaj és aloe vera gondoskodik a hidratációról és védelemről, terpenolokkal antibakteriális hatást is nyújt. E-vitamin tartalma pedig elengedhetetlen, hogy a bőr gondtalanul, egészségesen működjön.

Kombinált bőr esetén tehát fontos, hogy minden szempontot figyelembe véve ápold azt, egy könnyed hidratálókrém nem fogja zavarni a problémás T-vonalat, a megfelelő olaj megoldás lehet annak normalizálására, valamint a száraz, esetleg kipirosodásra alkalmas területek megnyugtatására is.

Vedd fel a kesztyűt arcbőröd zsíros T-vonalával, miközben a normál bőrtípusba tartozó területeket is megfelelően ápolod! ;)

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!