Norvég organikus natúrkozmetikumok

Hogyan kezeld ekcémás- érzékeny bőrödet?

2020 március 30 – Renata Bercsenyi

A közgondolkodás hajlamos az ekcémát a gyermekbetegségek, vagy a téli kellemetlenségek közé sorolni. A teljes kép azonban ennél sokkal árnyaltabb, ugyanis a felnőtteknél is gyakran előforduló probléma az ekcéma vagy az atópiás dermatitisz.
A betegséggel küzdők tudják, hogy a bőr felülete nyugalmi állapotban az áltagosnál valamivel szárazabb, több törődést kíván, azonban ilyenkor nincs látványos bőrtünet. Nem úgy gyulladásos, irritált szakaszban! Pirosas-hámló, erős viszketéssel járó foltok, akár hólyagok, nedvedző sebszélek is előfordulhatnak, melyek nemcsak fizikai, hanem lelki síkon is befolyásolják a közérzetet.

Ekcémás bőrre

 

Az ekcéma okai

Az ekcéma okainak meghatározásában nagyon fontos elkülönítenünk egymástól krónikus változatát az atópiás dermatitiszt és a kontakt- vagy irritatív ekcémát. Míg az atópiás dermatitisz háttérben egyfajta genetikai atópiás hajlam áll, addig a kontakt ekcémát általában allergia okozza.

Honnan tudhatod, hogy nálad az ekcéma melyik válfaja okozza a problémát? Először egy megfelelően képzett, alapos bőrgyógyászra van szükséged, aki anamnézist vesz fel. Atópiás dermatitisz esetén nagyon ritka, hogy a tünetek csak felnőttkorban jelentkeznek. Gyakori azonban, hogy a bőrt nem érintő típusjellemzőket a gyermekorvosok nem kapcsolják össze az ekcémával. Az atópiás dermatitisz tipikus kísérői ugyanis a gyakori felső légúti megbetegedések, a visszatérő savós fülgyulladás, valamint más allergiákra jellemző tünetek- orrfolyás, szemviszketés- is. Felnőttkorban a bőrszárazság és -pír már nemcsak a hajlatokban van jelen, hanem gondokat okoz a tenyéren, talpon, arcon is. Részletes kórtörténet összeállításakor a szakember azonosítani tudja a tényleges problémát, meglévő diagnózis esetén pedig lépéselőnyben vagyunk a betegséggel szemben.
A kontaktekcéma hátterében valamilen anyaggal, vagy összetevővel való érintkezés áll. Az irritációt kiváltó anyag lehet fém, tartósítószer, de akár élelmiszer is, így az allergén megtalálása bőrteszteket, életmódból való kiiktatása körültekintést és alaposságot kíván. Az allergén elhagyásával ugyanakkor a probléma véglegesen megszüntethető.

 

Lifehack á la ekcéma

Mint minden bőrtünet esetén, úgy az ekcémánál is nagyon fontos a megfelelő táplálkozás- különösen ismert táplálékallergia esetén! – valamint a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása. Emellett kiemelt figyelmet kell fordítanunk az általunk viselt anyagok megválasztására. A műszálas textilek, a gyapjú sokat ronthatnak a problémán, míg a megfelelő szellőzést biztosító pamut segít lélegezni a bőrnek. Ügyeljünk rá, hogy új ruhát mosás nélkül ne viseljünk, mert mosással az előállítás és szállítás során bekerült bőrünkre káros anyagokat eltávolíthatjuk outfitünkből.

Ha ekcémával vagy atópiás dermatitisszel küzdünk, egyetlen percre sem szabad megfeledkeznünk bőrünk megfelelő támogatásáról, így viszlát kádfürdő, hello zuhany! Tisztálkodás után minden esetben használj gazdag hidratáló testvajat vagy ápolókrémet, ne spórold meg az időt. Sokan ajánlják a napfürdőzést vagy a rendszeres szoláriumozást az ekcéma tüneteinek enyhítésére, azonban a szakemberek szerint ezzel többet ártunk, mint használunk. Megfelelő fényvédelem, erős napsütés esetén lenge anyagokkal való árnyékolás nélkül könnyen leéghetünk, gyulladásos állapotban kisebb katasztrófát idézhetünk elő akaratunkon kívül.

 

Szépség & ápolás atópiás dermatitisz és kontaktekcéma esetén

Az ekcéma mindkét válfajára igaz, hogy a natúrkozmetikumok és gyógynövények használata elengedhetetlen és sokat javít a fennálló problémán. Gondos ápolás és állandó odafigyelés esetén akár tünetmentessé teheted krónikus állapotodat is!

Valószínűleg már ezer orvosnál voltál, sokezer forintot költöttél különféle kencékre és el vagy keseredve, mert semmi sem az igazi. Szeretnél ragyogni, bármit felvenni és olykor sminkelni is? Szeretnéd végre szépnek érezni magad? Megértjük! Jobban, mint hinnéd.

A Marina Miracle márka létrejötténél tulajdonképpen az atópiás dermatitisz kiváltotta súlyos bőrtünetek segédkeztek, hiszen Marina maga is ezzel a kórképpel küzd. Hiába keresett, nem talált olyan organikus, natúr és vegán, irritatív anyagoktól mentes, összetevőkben és hatóanyagokban gazdag arcápoló terméket, melyet bizalommal használhatna. Így megcsinálta!
Ez lett a Herbal Face Oil arcápoló olaj, melyet -elsősorban nappali használatra- Neked is nagy szeretettel ajánlunk. 18 különféle gyógynövény olaja szolgálja azt a bőrkiegyensúlyozó hatást, melyre gyulladt, irritációra hajlamos érzékeny bőrödnek leginkább szüksége van. Társítsd hozzá rendszeresen az Acai hidratáló krémet, melyet csak vékony rétegben kell felvinned, mégis erős pajzsként védi bőrödet. Az acai bogyó magas természetes zsírtartalma feltölti, a málna és a norvég csalán antioxidánstartalma pedig egészségessé varázsolja arcodat. Ne feledkezz meg a reggeli és esti arctisztításról, melyhez használd ápoló és mélytisztító hatású, sminkeltávolításra is kiválóan alkalmas arctisztító tejünket, a Sweet & Creamy Oil Cleanser-t. Teljessé teheted a heti szépségrutint, ha heti két-három alkalommal az esti arctisztítás után Argan Night Serum-ot alkalmazol. Éjszakai szérumunk segíti az elhalt hámsejtek eltávolítását, biztosítja arcápoló olajaink maximális felszívódását. A benne található ligetszépe és argánolaj segíti érzékeny bőröd rehidratálását, a sárgabarack és mandulaolaj pedig visszaadja puhaságát. Extrém száraz, gyulladásra hajlamos bőr ápolása során különösen fontos a revitalizálás, melyet fokozhatsz, ha hetente egy-két alkalommal arcmaszkot viszel fel. Rosehip Peeling maszkunk a vad csipkebogyó természetes erejével támogatja bőrödet, miközben a hámlasztást is elősegíti. A Shea Hydration mélyhidratáló maszkunk pedig sheaolajos kényeztetést nyújt, miközben a gyöngypor ragyogását adja érzékeny bőrödnek.
Ha kipróbálnád termékeinket, de nem szeretnél rögtön nagy kiszereléssel kezdeni, kipróbálhatod speciális, utazó méretű termékekből álló Kezdőcsomagunkat, melyben megtalálod mesterhármasunkat a Herbal Face Oil-t, az Argan Night Serum-ot és a Sweet & Creamy Oil Cleanser-t is. Nem fogsz csalódni.

 

Lélektipp: Ha gyulladt, ha piros, ha fáj, ne bújj el! Hidd el, számodra is van megoldás. Marinának sikerült. Neked is fog!

 

Ekcéma Marina Miracle

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!