Norvég organikus natúrkozmetikumok

Száraz bőr? Töltsd meg élettel!

2020 április 06 – Renata Bercsenyi

Bőrünk adja testünk első védelmi vonalát, ezért gondos ápolása és egészségének megőrzése nemcsak a téli hidegben fontos. A bőrszárazság gyakori probléma, emellett nemcsak az arcon, hanem a test bármely részén okozhat problémákat. Épp ezért veszélyes, hiszen a szárazság miatt a bőr berepedezhet, normál életkörülmények és napi ritmus során is mikrorepedések alakulhatnak ki, melyek utat nyitnak a baktériumoknak, gombáknak és fertőzéseknek a bőr mélyebb rétegei felé. A feszítő-fájdalmas, irritációra hajlamos bőr pedig akkor sem kellemes, ha nem alakulnak ki további komplikációk.
A tartós bőrszárazság hátterében különféle változók állhatnak: környezeti tényezők, genetikai hajlam, rejtőzködő alapbetegség… Legtöbbször azonban a bőr nem megfelelő ápolása vezet az egyensúly felbomlásához. Hidratálj kívülről és belülről is! Fogyassz napi 2-3 liter vizet és használj bőrápoló krémet minden kézmosás után.

 

Száraz bőr kezelése

 

Mire kell figyelned?

Közeledik a nyár és libbennek a szoknyák, rövidülnek a nadrágok… Szívesen vetkőzöd le magad? Száraz bőrödnek a túlzott napfény, a szoláriumozás és a napozás egyaránt veszélyes, mert károsíthatják bőröd amúgy is megviselt barrierrétegét. Ezzel akár további problémákat is előidézhetnek. Lenge és könnyed, jól szellőző öltözettel azonban biztosíthatod bőröd védelmét az erős sugárzással szemben. Figyelj fokozottan az időjárási viszonyoknak és testsúlyodnak megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztására. Jó, ha tudod, hogy a száraz levegő, a nagy szél ronthat a problémán! Emellett az elhúzódó forró zuhanyokról és hosszú kádfürdőkről is le kell mondanod, mert tovább szárítják bőrödet.

A legjobb, ha a viszonylag gyors, langyos vízben történő zuhanyzást preferálod, melyhez a tartósítószertől és hozzáadott illatanyagoktól mentes, természetes szépségápolás termékeket részesíted előnyben. Kerüld tudatosan az irritáció kiváltására alkalmas anyagokat mind a mosogatás, mind ruháid kiválasztása és tisztítása során.

Bőrszárazság esetén használj naponta kétszer zsíros és tápláló testápolót, napi néhány alkalommal kézkrémet! Ha néhány hét alatt nem tapasztalsz érzékelhető változást, akkor pedig keresd fel háziorvosodat vagy bőrgyógyászodat további vizsgálatok céljából. Ne bagatellizáld a problémát! A bőrtünet hátterében pajzsmirigyproblémák, cukorbetegség, vagy fel nem ismert gyógyszermellékhatás, vitaminhiány is állhatnak.

 

Életteli ragyogás: hogyan csináld? 

Az arcbőr szárazsága bármely életkorban előfordulhat, a szárazság fokozódása azonban a kor előrehaladtával bizonyos mértékig természetes folyamat. Ugyanakkor a bőr vízháztartásának helyreállításával és a faggyúmirigyek termelésének optimalizálásával javulhat a közérzeted és bőröd állapota is.

Arcod megtisztítására és reggeli-esti gyorstöltésére a Sweet & Creamy Oil Cleanser-t javasoljuk, mely nemcsak segít bőrödnek fellélegezni, hanem azt is lehetővé teszi, hogy az arcápolási rutin további lépéseiként használt arcolajok és krémek tökéletesen felszívódjanak. A reggeli ápolás során használd Herbal Face Oil bőrkiegyensúlyozó arcolajunkat, melyből mindössze 4-6 cseppnyi is csodát tesz bőröddel. 18 különféle gyógynövénykivonata, magas avokádóolaj- és E-vitamin tartalma segít, hogy arcod újra természetes ragyogással teljen meg. Extrém mértékű szárazság esetén fokozd a hatást Acai hidratáló krémünkkel, melyben a fermentált acai bogyó magas zsírtartalma, a málna és a norvég család extra antioxidánstartalma együtt adják vissza arcod teltségét. Az esti arctisztítást követően használj hetente két-három alkalommal Argan Night Serum-ot, melynek gyümölcssav tartalma elősegíti az elhalt bőrsejtek eltávolítását. A szérum igazi éjszakai vitaminkoktél, hiszen az E-, A-, B2- és D- vitaminból álló beauty shoot már néhány hét alatt látványos hatást garantál. Teljessé teheted a szépségrutint, ha heti egy- két alkalommal antioxidánsokban gazdag csipkebogyós arcmaszkot használsz. A Rosehip Peeling Mask kaolintartalma a legnemesebb agyagban rejlő megújulás lehetőségét kínálja bőrödnek, míg a körömvirág- és homoktövisolaj hatóanyagai nyugtatják az esetleges irritációt és fertőtlenítik arcodat. A fermentált brokkolihajtásokból származó enzimek és antioxidánsok szinte megfiatalítanak! Bőröd hidratáltságát fokozhatod, ha hetente két alkalommal a Shea Hydration mélyhidratáló maszk valódi gyöngyportartalmát, a benne rejlő sheaolajat és a tisztító-fertőtlenítő hatású aloe verát hívod segítségül.

A bőrszárazság állapot, mely megfelelő kezeléssel és gondos ápolással karban tartható. Ne zárd be magad, sőt! Koronázd meg pillantásodat az Eyelash Serum által táplált dús, hosszú és erős pillákkal! Használd hat héten át minden este és a hatás nem marad el.

 

Száraz arcbőr kezelése Marina Miracle

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!