Norvég organikus natúrkozmetikumok

Száraz? Vagy dehidratált?

2020 április 13 – Renata Bercsenyi

Fogadjunk, hogy te is azt hitted, a száraz és a dehidratált kifejezések tulajdonképpen rokonértelmű szavak ugyanannak a bőrtípusnak megnevezésére! Közkeletű félreértés, mely gyakran eredményezi, hogy az egyik vagy másik bőrtípusba tartozó nők bőrük szükségleteinek nem megfelelő ápolótermékeket választanak. Emiatt a hatás elmarad, a választott termék „rossz”, pedig csak nem arra való, amire választották. Ilyenkor jöhet a következő, ami várhatóan szintén nem hoz jelentős javulást, olykor még ront is a helyzeten... És beindul egy negatív spirál, melynek tétje a bőr egészsége.

Anti-aging arckrém száraz bőrre

 

 

A száraz bőr


Kevesen tudják, hogy a bőr nem a víz hiánya, hanem a faggyútermelés csökkenése miatt szárad ki. Ahhoz ugyanis, hogy bőröd egyensúlya állandó legyen, a faggyú, a lipidek és a víz megfelelő arányú jelenléte szükséges. Ez a balansz a kor előrehaladtával elkerülhetetlenül megbomlik, száraz bőrtípus esetén azonban a sejtek idejekorán lelassulnak, akár le is állnak, emiatt a bőr felső rétegének természetes olajossága nem biztosított. Hogy mit jelent mindez a gyakorlatban? Fájdalmasan húzódó, sok esetben extrém mértékben érzékeny bőrt, mely könnyen kipirul, gyakran érdes érzetet ad, olykor hámlik is. Ráadásul a bőrszárazság – és az ezzel járó kellemetlen tünetek- a környezeti tényezők hatására felerősödhetnek. Berepedezhet a kéz, de akár az arc is, szélsőséges esetekben akár vérzés is előfordulhat. Erős szélben, nyári napsütésben a helyzet romlik és a felső rétegek sérülése miatt a bőr védekezőképessége tovább csökken. Az apró, szemnek akár láthatatlan sérülésekben pedig baktériumok is megtelepedhetnek.


A vízhiányos bőr


Megoszlanak a vélemények arról, hogy a vízhiányos állapot egy állandósult bőrprobléma, s emiatt tulajdonképpen bőrtípus, vagy csak átmeneti tünet. A tapasztalat azt mutatja, hogy bár elméletileg a folyamat megfordítható és a bőr legmélyebb rétegei is rehidratálhatók, alapvetően a bőr jellege ritkán változtatható meg tartósan.
A vízhiányos bőr kialakulásának hátterében gyakran áll valamilyen betegség, pl. pajzsmirigyprobléma, hormonális elváltozás vagy diabétesz. A bőr szárazságán, húzódásán és a mikrorepedéseken túl szürkés árnyalatok, foltok és matt bőrfelszín is kísérik. Ennek oka, hogy a víz hiánya miatt a sejtek anyagcseréje lassul és romlik a terület vérellátottsága. Ha bőröd közepes ujjnyomásra „behorpad”, majd felülete lassan tér vissza az eredeti állapothoz, nincs kétség: bőröd vízhiányos.
A legfrissebb magyar lakosságra vonatkozó kutatások azt mutatják, hogy a nők jellemzően két deciliterrel, a férfiak fél literrel kevesebb vizet isznak a minimálisan javasoltnál. Belegondoltál már abba, hogy mindez havi szinten 6-15 liter a szervezetedből hiányzó folyadékot jelent? A fél liter csak két pohár! Könnyen kimarad, főleg télen. Egy hónap alatt azonban ez olyan, mintha a nők három, a férfiak 6 napig egyáltalán nem fogyasztanának vizet. Ugye milyen megdöbbentő?! Hogy elkerüld sejtjeid általános vízhiányos állapotát, vedd komolyan és tényleg igyál napi két-két és fél liter vizet!


Hatékony bőrápolás


Mindkét bőrtípus esetén érdemes kiemelten figyelni az egyes külső tényezőkre, melyek negatívan befolyásolhatják a bőr állapotát. A tartósan szeles időjárás, a napozás és direkt napfény tovább szárítják bőrünket, ezért érdemes elkerülni ezeket.


Emellett nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a drogériákban fellelhető kozmetikumok egyes összetevői kifejezetten károsak lehetnek száraz vagy vízhiányos bőrünkre. Hanyagoljuk a micellás vizek és alkoholtartalmú lemosók használatát, kerüljük a hosszú forró fürdőket és a szappant. Amikor csak tehetjük langyos, vagy testmeleg vízben fürödjünk, a testápolás során pedig mindvégig adalékoktól mentes, természetes összetevőket tartalmazó termékeket részesítünk előnyben.

Amaranth Face Oil arcolaj


Arcod ápolása még a tested ápolásánál is több körültekintést igényel. A reggeli lemosáshoz és az esti sminkeltávolításhoz használd a Sweet & Creamy Oil Cleanser-t, mely gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el a bőrödhöz tapadt szennyeződéseket. Nem szárít, nem habzik, szembe kerülve sem okoz irritációt és rendkívül gazdag hatóanyagokban. A fermentált hajtásokból kinyert esszencia antioxidánsokat, enzimeket és vitaminokat juttat bőrödbe, míg a lemosóban található körömvirágolaj nyugtatja, a napraforgó olaja pedig sejtmegújításra ösztönzi arcbőrödet. Életkorodtól és száraz bőröd egyéni specifikumaitól függően nappalra többféle olajat és krémet is választhatsz.

Ha bőröd érett és száraz, ajánljuk a luxusélményt nyújtó Amaranth Face Oil-t, mely az amarántolaj szkvalénban gazdag ápolását és a sarkvidéki áfonya extrém magas vitamintartalmát egyaránt megadja arcbőrödnek. Használd olajunkat nappali szérumként arckrém alá és duplázd meg a hatást a hialuronsavas Amaranth Day Cream-mel! A krém fermentált feketeáfonyát és zabot, valamint amarántmagolajat és szépségásványt tartalmaz, kis mennyiségben is igazi töltekezés.

Ha bőröd száraz és érzékeny, a reggeli lemosást követően használd a bőrkiegyensúlyozó hatású, 18 különféle gyögynövényből álló Herbal Face Oil- t, mely a Marina Miracle brand első és születése óta legkedveltebb terméke. Emeld a tétet az Acai Hidratáló arckrémmel, mely olajos hatás és ragadós tapintásérzet nélkül adja bőrödnek a fermentált acai bogyókban található nagymennyiségű természetes zsírt. Arckrémünk hidratálja a bőrt és egyensúlyba állítja vízháztartását, emellett nagy számban tartalmaz probiotikumokat és antioxidánsokat.

A rendszeres hámlasztás száraz bőr esetén is elengedhetetlen, hiszen az elhalt hámsejtek eltávolításával lehetővé tesszük, hogy a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe jussanak. Hetente kétszer használj éjszakai hámlasztó hatású szérumot, melyből száraz- érett bőrűeknek az Amaranth Night Serum-ot, száraz- érzékeny bőrűeknek pedig az Argan Night Serum-ot javasoljuk.

Mindkét éjszakai szérum az AHA gyümölcssavak erejét hívja segítségül, de míg argánolajos termékünk ligetszépe, mandula-, sárgabarack- és argánolaj vitamindús koktélja, addig az amarántolajos szérum használata esetén a magas szkvaléntartalom mellett a sarkvidéki áfonya dús C-vitamintartalma és a skandináv fűszerkertek legjava nyújt prémiumkategóriás luxus gondoskodást.

Heti 1-2 alkalommal Shea Hydration Mask kiváló választás, mert az almasav gyengéden hámlasztja, a shea- és más olajok pedig gazdagon feltöltik, hidratálják száraz bőrödet. A gyöngypor ragyogást kölcsönöz, a fermentált teafa- és aloe vera kivonat pedig megnyugtatja és fertőtleníti arcodat.

Bármelyik bőrtípusba tartozol is, a Marina Miracle termékei megoldást kínálnak és enyhülést hoznak. Próbáld ki és újulj meg!


Lélektipp: bár a romantikus, gyertyafényes habfürdőket ki kell hagynod, de a ráérős pakolásokat és illatos testvajakat nem. 😉 Adj magadnak időt és élvezd!

 

Argan Night Serum

 

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!