Norvég organikus natúrkozmetikumok

Rosacea: ellenség?

2020 április 20 – Renata Bercsenyi

Amilyen jól tud jönni egyes helyzetekben a szűzies instant elpirulás, annyira bosszantó később, amikor már egyáltalán nem akarsz borvirágosnak látszó orcákkal mosolyogni fényes nappal, de nincs választásod. A rosacea egyes fázisai során a bőrpír már nemcsak alkalmi vendég, hanem fájdalmas „jó” barát, akitől lehetetlen szabadulni Legalábbis ezt mondják azok, akik még nem próbálták a Marina Miracle natúrkozmetikumok érzékeny -rosaceás arcbőrre kifejlesztett termékcsaládját. Törzsvásárlóink azonban tudják, a Marina Miracle termékeknek nincs lehetetlen.

 

Rosacea kezelése Marina Miracle


Kezdjük az alapoktól!


A rosacea a bőrben található erek fokozott tágulása, mely idővel az erek bénulásához is vezethet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nőknél általában a harmincas éveik elején- közepén érzelmileg felfokozott állapotban vagy sportolás alatt- után megjelenik egyfajta erős bőrpír, mely idővel eltűnik. Épp ezért a kezdeti kóros állapot felismerése nehézkes. Ezt követően az érfalak tovább veszítenek rugalmasságukból, emiatt egyre többször jelenik meg és egyre tovább tart a kipirosodás. Kezdetben a pirosas foltok 2-4 mm-es nagyságúak, míg végül akár tenyérnyi egybefüggő gyulladt- irritált felületek is kialakulhatnak. A második fázisban a faggyúmirigyek környékén gyulladás lép fel és göbök, gennyes csomók alakulhatnak ki. A betegség kezelés nélkül elhatalmasodik az arcon, a csomók összefolynak és a faggyúmirigyek elburjánzanak.


Piros? Tilos!


A rosacea nagyobb arányban érinti a nőket, mint a férfiakat. Kiváltó oka ismeretlen, az azonban megfigyelhető, hogy magasvérnyomás-betegséggel, egyes a petefészket is érintő hormonális problémákkal és a gyomor-bélrendszer betegségeivel a rosacea jelenléte magasan korrelál. Speciális esetekben okozhatja a faggyúmirigyek kivezetőnyílásánál extrém mértékben elszaporodott Demodex folliculorum atka is. Jelenlegi tudásunk szerint a kórképből kigyógyulni nem lehet, azonban időben azonosítva a bőrtünet mögötti betegséget, rendszeres ápolással a második fázis jelentősen késleltethető, akár el is kerülhető.


Hogy mi kell ehhez? Elsősorban diagnózis, másodsorban pedig az érintett személy tudatossága és tenni akarása. Ahhoz ugyanis, hogy lassítani lehessen a rosacea terjedését, jelentős életmódbeli változásokat kell eszközölni. Tilos a napozás, a fűszeres ételek, a kávé- és az alkoholfogyasztás, a szauna, a szolárium. Kerülni kell a nagy szelet, a túlzott hideget és a meleget, különös tekintettel az olyan helyzetekre, melyekben ezek egymást váltják. (Pl. szauna, tengeri sport stb.) A rosacea, eljutva a szemkörnyék és a szemhéj bőrébe, először csak fényérzékenységet okoz, a szem mélyebb rétegeibe jutva azonban tartós látáskárosodást is kiválthat..


Ne hagyd magad!


Sunyi ellenféllel állsz szemben, de ha előre készülsz a várható csapásokra, jelentősen növelheted az esélyeidet. A legfontosabb, hogy rosacea-gyanú esetén kérj hivatalos megerősítést szakorvostól, ugyanis ő tisztázni tudja, hogy az atkák elszaporodása, vagy más ok áll a háttérben. Az első esetben speciális gyógyszerekre és krémekre van szükséged, melyek felírása és megválasztása szakorvosi kompetencia.

 

  • A rosaceás arcbőr ápolása során a kulcs a rendszeresség, ezért mind a reggeli, mind az esti szépségrutint kezdd a Sweet & Creamy Oil Cleanser arctisztító tej használatával, mely tökéletesen eltávolítja a bőrödre tapadt szennyeződéseket éppúgy, mint a sminket vagy sminkmaradványokat. A krémes állagú tisztítóban található fermentált brokkoli-, paradicsom és lucernahajtások, valamint a probiotikumok együtt dolgoznak a kíméletes, ugyanakkor hatékony arctisztításért.
  • Nappalra és éjszakára válaszd a teljeskörű ápolást nyújtó Herbal Face Oil-t, melyben 18 féle fűszer- és gyógynövény olaja fognak össze a bőrkiegyensúlyozó hatás érdekében. Csak 4-6 csepp naponta kétszer és néhány hét alatt megváltozik mindaz, amit az arcbőröd működéséről gondoltál.
  • Nappalra a smink alá- vagy helyett- próbáld ki az Acai hidratáló krémet! Ez a könnyed nappali szuperhidratáló hatású krém a fermentált acai bogyó természetes zsírtartalmával adja vissza bőröd életteli ragyogását, miközben a málna, a norvég csalán és az argán olajai tápláló koktélként üdítik fel arcodat. Fontos tudnod, hogy a rosaceás arcbőr esetében a hámlasztás kifejezetten káros és kerülendő. Persze a gazdag pakolásokról így sem kell lemondanod!
  • Próbáld ki a Shea Hydration Mask-ot, melyben az aloe vera és a zöld tea olaj megnyugtatja, a valódi gyöngyből készült gyöngypor ragyogása és a sheaolaj varázslatos ereje pedig feltölti bőrödet.


Lélektipp: Tudni akarod, mihez kezdj a bőröddel? Mindenekelőtt, szeresd! Ne kezdj el aggódni olyan várható következményeken, melyek csak évtizedek múlva esedékesek, de tegyél meg mindent, hogy a jövő ne siessen annyira! 😉

 

Shea hidratáló arcmaszk

 

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!