Norvég organikus natúrkozmetikumok

Otthoni hámlasztás

2019 november 25 – Martin Engervik

A hámlasztók otthoni használatát sokan kihagyják az arcápolási rutinjukból, pedig a legjobb módja annak, hogy visszanyerjük arcbőrünk ragyogását. Fényérzékenyítő hatása miatt ajánlott inkább ősszel és télen alkalmazni, vagyis mooost van itt az ideje! :) A kémiai hámlasztás sokat tud tenni az ellen, ha arcbőröd fakóvá, élettelenné válik, és a legjobb választás, ha meg szeretnél szabadulni a pattanásoktól, aknétól és mitesszerektől vagy tennél valamit a ráncok és pigmentfoltok ellen.

AHA hámlasztás

Miért fontos?

Első hallásra durva folyamatnak tűnhet, de egy percig sem kell aggódni, hisz csak arról van szó, hogy a bőr felső rétegén lévő elhalt hámsejteket távolítja el. Ezáltal helyreáll a bőr egyensúlya, felgyorsul a bőrmegújulás.

 

AHA hámlasztás

Az otthoni kémiai hámlasztásnak két típusát különböztetjük meg, az AHA-t és a BHA-t. Mi most csak az AHA hámlasztással fogunk foglalkozni, hisz ezzel találkozhatsz termékeinkben. :)

AHA = alpha-hidroxy-acid savak vízben oldódó savak, ilyen pl. a tejsav vagy a glikolsav, de a gyümölcsökben lévő savak is ebbe a csoportba tartoznak.

A bőr felszínén hámlasztanak, segít visszanyerni az üde és fiatalos arcbőrt, serkenti a kollagén termelést. Anti-aging arcápolási rutin során is érdemes bevetni, csökkenti a ráncokat. Puhává és selymessé varázsolja az arcbőrt, segít a májfolt és a pattanás után megmaradt foltok halványításában.

Mikor NE használd:

  • rosacea esetén
  • érzékeny arcbőr esetén

 

A jóból is megárt a sok, így létezik az a jelenség, hogy „túlhámlasztás”!

 

Hogyan használd!

AHA-savak az éjszakai szérumainkban találhatóak. És akkor meg is érkeztünk a két leggyakrabban feltett kérdéshez.

  • Miért csak heti 1-2 alkalommal használhatóak az éjszakai szérumok?

   AHA-savas hámlasztást heti 1-2 alkalommal ajánlott alkalmazni. Van, akinek érzékenyebb a bőre, neki elég a heti 1x alkalom, ezt saját magadnak tudod kitapasztalni mennyit bír el a bőröd.

 

Ha túl sokat használod, „túlhámlasztod” a bőröd, akkor begyullad, pattanások és kiütéseid is lehetnek tőle!

 

  • Mi a titka a szérumoknak, amiért reggelre mintha „kivasalták” volna az arcbőröm?

   Igen, ezt tényleg ti kérdeztétek :) és a titok az az AHA-sav! Simítja a bőr felszínét, serkenti a kollagéntermelést és mellette mélyen hidratál is.

 

Mely termékekben található?

 

Argan Night Serum - Hámlasztó éjszakai szérum argán olajjal (5ml + 28ml)

Argan

 

Amaranth Night Serum – Anti-aging hámlasztó szérum (5ml + 28ml)

Amaranth

 

Reload Night Serum - Éjszakai hámlasztó férfiaknak (5ml + 28ml)

reload

 

+ 1 hámlasztó arcmaszk

Rosehip Peeling arcmaszk, egy méregtelenítő agyagmaszk, organikus nyerscukorral és enzimekkel segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. Probiotikumokat, antioxidánsokat és rengeteg vitamint tartalmaz.

Igazi wellness bomba az otthoni arcápolási rutinodhoz! :)

Rosehip

 

További cikkeket ITT olvashatsz Blogunkon!

 

You’re a natural beauty with Marina Miracle!