Kosár

Bezárás

Mik azok a parabének?

A parabéneknek számos formulája létezik:

Metil-parabén, butil-parabén, etil-parabén, benzil-parabén, izobutil-parabén és propil-parabén.

Parabén tartalmú krémek Vegyi anyagok a bőrápolószerekben

A parabéneket tartósítószerként használja a kozmetikai ipar, napvédőkben, kondicionálókban, samponokban, hidratáló krémekben és egyéb kozmetikumokban.

Amennyiben egy vagy több összetevőt látsz a fentebbiek közül egy csomagoláson, érdemes megfontolnod a termék használatát. Dániában bizonyos parabén típusok kozmetikumok és bőrápolószer gyártáshoz történő használata egyenesen tiltott is.

Norvégiában egyenlőre minden parabén engedélyezett, de a kutatók is kezdik felismerni, hogy ezek az anyagok mérgezőbbek, mint ahogy eredendően gondolták. Sajnos, Norvégia az egyik olyan ország, ahol az emberek szervezetében a legtöbb vegyi anyag található.

Tudj meg többet, a bőrápolásban használt vegyi anyagokról és a környezetkárosító toxinokról.

Tények röviden a parabénekről:

♦ A parabének megnövelhetik szervezetünk ösztrogénhormon szintjét az által, hogy beépülnek bőrünk azon enzimjébe, amely az ösztrogént szabadítja fel. Endokrin zavart okozhatnak.

♦ A parabének felszívódnak a szervezetben és emiatt el is tárolódnak sejtjeinkben. Számos tanulmány kimutatta, hogy akik rendszeresen parabén tartalmú krémeket használnak, azoknál idősebb korukra jelentősen megnövekedett parabén szint volt kimutatható. Egy másik Dániában készült tanulmány azt mutatta ki, hogy a parabén tartalmú krémek alkalmazása után megnövekedik a vizeletben is a parabének jelenléte.

♦ Számos kutatás úgy feltételezi, hogy kapcsolat van a parabének és az emlőrák kialakulása, illetve a magzati károsodások között.

Forrás: 
vg.no 
nrk.no

Szia!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként újdonságainkról és exkluzív ajánlatainkról!

A "Küldés" gombra kattintva nyilatkozol, hogy elolvastad és elfogadod az "Adatkezelési tájékoztatónkban" található adatkezelési irányelveket.

KERESÉS AZ ÜZLETBEN