Norvég organikus natúrkozmetikumok

3 kérdés, 3 válasz: Arcolajok nyáron is!

2020 május 25 – Renata Bercsenyi

Mindig van egy első. Egy kezdő lépés, ami mindent meghatároz. Ami eldönti, szerelem lesz vagy kudarc. Van ebben a nyitásban aggodalom, félelem, tisztázatlan kérdések és persze remény, hogy végre megtalálod az igazit. Mert mind az igazit keressük- az arcápolásban is.

Ahogy közeledik a nyár, egyre többen kérdezitek, hogy használhatjátok-e nyáron is ugyanúgy az arcolajokat, kell-e változtatni a napi szépségrutinon. A jó hír, hogy tél vagy nyár, egyre megy. Az arcolajok használatát nem szükséges az időjáráshoz vagy az évszakhoz igazítani. Sőt, épp ebben az időtálló rendszerességben van a nordic beauty trend ereje. Ismerjétek meg a három leggyakrabban feltett kérdést és válaszainkat!

 

Arcolajok használata nyáron

 

Ha arcolajat használok, nem lesz olajos tapintású vagy izzadékony az arcom?

A verejtékmirigyek és a faggyúmirigyek működése jelentősen eltér, annak ellenére, hogy mindkettő – az illatmirigyekkel egyetemben- az irharétegben helyezkedik el. Közös munkájuk eredményeképp alakul ki a bőr hirdolipid rétege, együttesen biztosítják a bőr ideális védelmét. Amikor arcolajat használsz, az olaj segít a bőr optimális nedvességtartalmának kialakításában és biztosít egy olyan olajos védőréteget, mely száraz bőr esetén a bőr saját védelmi rendszerének megerősítését jelenti, zsíros bőr esetén azonban épp ellenkezőleg fejt ki jótékony hatást. A kialakult vékony rétegnek köszönhetően a faggyúmirigyek érzékelik, hogy a bőr felszíne már kellő mértékben „zsíros”, így csökkentik a termelést.

Ha bizonytalan vagy abban, hogy a mitesszerek és pattanások kialakulása mögött dehidratáltság vagy túlzott faggyútermelés áll, érdemes szakorvoshoz fordulnod bőrtípusod pontos megállapításához. Addig is a Herbal Face Oil bőrkiegyensúlyozó olajra van szükséged, mert a 18 különféle gyógynövény olaja segít, hogy bőröd se túl zsíros, se túl száraz ne legyen. Ezáltal mind a közérzeted, mind bőröd látható állapota javulásnak indul.

Fontos tudnod, hogy az arcolajok használata nem befolyásolja a verejtékmirigyek működését, mert azok irha alsó rétegében helyezkednek el és a faggyúmirigyek munkájától függetlenül végzik dolgukat. Az arcod izzadékonysága tehát kizárólag saját tested adottságai alapján működik az arcolajoktól függetlenül. Ha azt tapasztalod, hogy különösebb erőkifejtés vagy extrém terhelés nélkül is jelentősen izzadsz, érdemes konzultálnod egy szakorvossal, mert a háttérben hormonális vagy szervi problémák is állhatnak.

 

Mi legyen az arctisztítással?

A Marina Miracle szépségrutinjának egyik legfontosabb momentuma a napi kétszeri alapos arctisztítás a Sweet & Creamy Oil Cleanser használatával. Ez a nyári időszakban a megnövekedett izzadás és a fokozott környezeti ártalmak jelenléte miatt kiemelten fontos. Langyos vízzel alaposan nedvesítsd meg az arcot, majd két-három pumpányi arctisztítótejet egyenletesen eloszlatva a bőrön, gyengéd mozdulatokkal körkörösen masszírozd arcbőrödbe! Ez segít, hogy a letapadt szennyeződéseket is teljes egészében eltávolítsd akár az enyhe ráncokból is. Ezután fejezd be a tisztítást körültekintő langyos vizes öblítéssel.

 

Kell-e külön fényvédelemről gondoskodnom, ha arcolajat használok?

Egyértelműen igen. Az évszaknak, időjárásnak és bőrtípusnak megfelelő fényvédelem minden körülmények között elengedhetetlenül része a gondos arcápolásnak. Vedd komolyan a feladatot akkor is, ha épp csak a húszas éveid elején jársz, hiszen a fényvédők használatának elmaradása nem most, hanem majd húsz év múlva mutatkozik meg!

Száraz bőr esetén a Herbal Face Oil, érett bőr esetén pedig az Amaranth Face Oil használatát követően opcionális az Acai hidratáló krém alkalmazása, de a fényvédelem nem az! Gondoskodj ásványi szűrőket tartalmazó, garantáltan nem szárító hatású, könnyen felszívódó, erősen ellenálló réteget képező fényvédő használatáról. A legjobb, ha olyat választasz, mely ekcémás bőrre is javallott, így elkerülheted a bőrszárazság fokozódását.

A zsíros arcbőr fényvédelme legalább ilyen fontos és legalább ilyen komplikált. A Geranium Face Oil felvitelét követően célszerű valamely könnyed, lágy és extrém gyorsan felszívódó, pórusokat el nem tömítő fényvédő kence használata. Ne spórold meg ezt a lépést, hiszen a nap szárítja az arcod bőrét. Emiatt azonban fokozódhat a faggyútermelés és még több aknéval nézhetsz szembe.

A rosaceás arcbőr fényvédelme kiemelt fontosságú, hiszen az erős napfény súlyosbíthatja a fennálló problémát és gyorsíthatja a betegség lefolyását. Nem szabad engedned, hogy a bőr felsőbb rétegei kiszáradjanak vagy gyulladás alakuljon ki, ezért a bőrnyugtató- bőrkiegyensúlyozó olaj alkalmazását követően télen- nyáron ügyelned kell a magas faktorszámú fényvédő használatára.

A nyári hónapokra is igaz, hogy nem szabad megfeledkezned a tápláló és változatos étrend fenntartásáról, valamint a belső hidratálás fontosságáról. Ugyanakkor nem mulaszthatod el a külsőleges ápolást sem. A szépségrutint nem kell megváltoztatnod, azonban -városi körülmények között is! – ki kell egészítened megfelelő faktorszámú és átfogó fényvédelemmel. Élvezd az élet teljességét makulátlanul szép bőrrel nyáron is!

 

Tipp: Ha kérdésed vagy bizonytalanságod van bőrtípusoddal kapcsolatban, használd a weboldalba épített termékkeresőt vagy töltsd ki bőrtípusmeghatározó tesztünket. Kérdezz a nyári szépségápolásról vagy a Marina termékekről A szépség magyarul Facebook csoportban vagy e-mailben az info@marinamiracle.hu-n!

 

Marina Miracle arcolajok nyáron is

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!