Norvég organikus natúrkozmetikumok

Illóolaj-kalauz kezdőknek

2020 május 18 – Renata Bercsenyi

A nagy diffúzorbiznisz berobbantotta az illóolajokat a köztudatba. Miközben a társadalom csodálkozva párologtat, csepegtet és illatol, addig valójában nincs új a nap alatt, hiszen az illóolajok az emberiség történetének többezer éve részei. Egyiptomi leletek, bilbliai feljegyzések, középkori utalások őrzik emlékét, a keleti orvoslásnak pedig alappillére a természetnek ez az illatos tudástára, melyet mi, nyugati emberek épp most fedezünk fel magunknak.

 

Illóolaj Marina Miracle

 

Tudatosan alkalmazva és megfelelően kombinálva az illóolajok kiegészítői, enyhébb esetekben helyettesítői lehetnek bizonyos gyógyszeres kezeléseknek. De vajon hogyan készülnek és mit lehet tudni róluk?


Az illóolaj nem is olaj


Közkeletű tévedés, hogy az illóolaj olaj, noha valójában nem az. Míg a kozmetikai felhasználású növényi olajokat- mint például a mandula-, vagy a jojobaolaj- hidegen sajtolással nyerik ki a növény terméséből, addig az illóolajok előállításának többféle meleg eljárásos módszere van- ritkább esetekben, elsősorban a citrusféléknél, a sajtolás a járható út. Bár mindkét eljárás végtermékét olajnak hívjuk, ezzel véget is ért a hasonlóságok sora. A növényi olajok normál szobahőmérsékleten folyékony halmazállapotúak vagy vajszerű állagúak, csak melegítés hatására párolognak és a tesztpapíron olajos nyomot hagynak, az illóolajok pedig érzékenyek a hőre és a fényre, normál szobai körülmények között is erősen párolognak és egyes ritka eseteket kivéve- mint a sárgás színű bergamott, vagy citromolaj- nem hagynak nyomot. A kétféle olaj különbségeinek jellemzőit használják fel az illóolajok tisztaságának meghatározására, ugyanis, ha a fehér papíron az illóolaj olajos nyomot hagy, akkor az olaj bázisolajjal van kikeverve, vagy más vivőanyagot kevertek bele. Márpedig…


Tisztaság, mindenek felett!


Az illóolajok előállításának folyamatai mindenkor költségesek, ráadásul az egyes eljárástípusok eltérő hatékonyságúak. A megfelelő metódus kiválasztása kulcsfontosságú, hiszen ez határozza meg a kinyert anyag mennyiségét, felhasználásának lehetséges körét és a végfelhasználó számára nyújtott hatékonyságát. A kozmetikai célú felhasználáshoz történő előállítás során általában a vízgőz- desztillációt alkalmazzák, mely egy viszonylag kíméletes módja a hatóanyagok eltávolításának. Ilyenkor az aromás növényrészen vízgőzt áramoltatnak át, mely „magával viszi” az illóolajokat. A vízgőzt lehűtve elválik egymástól a víz és az illóolaj.


A Marina Miracle hitvallása: csak a legjobb az elég jó

A jóminőségű kivonat záloga a magas minőségű, egészséges növény, melyeket ellenőrzött termelőktől vagy vadtermesztésekből nyerhetünk. Az állandó eredményekért a Marina Miracle termékek alapjául szolgáló növények többszörösen minősített gazdaságokból érkeznek a lepárlókba, melyek megfelelnek a norvég DEBIO, a brit SOIL Association és a nemzetközi COSMOS minősítési rendszerek feltételeinek. Ezzel biztosítjuk, hogy a gyártási folyamat során kizárólag kiváló tisztaságú és első osztályú olajokkal és kivonatokkal tudjuk biztosítani a késztermék hatékonyságát.


Illóolajok a Marina Miracle kozmetikumokban


Mára ismereteink professzionális szintű természetes szépségápolást tesznek lehetővé. Ennek elősegítése érdekében a Marina Miracle termékek 40 Celsius-fokos hőmérsékleten készülnek. Így a termékek alkotóelemei megfelelően kapcsolódnak egymással, ugyanakkor nem sérülnek a molekulák és az illatanyagok.

Legkedveltebb termékünk, a Herbal Face Oil bőrkiegyensúlyozó olaj 18 különféle növényi és illóolajat tartalmaz, melyek hatóanyagai erősítik egymás védelmi és bőrápoló funkcióit. Míg a jojobaolaj kiegyensúlyozza a bőr olajait, addig az avokádóolaj csökkenti a finom ráncokat és vonalakat. Az aloe vera- kivonat fokozza a bőr rugalmasságát és csökkenti az irritációt, a málnaolaj antioxidánsokban gazdag ápolást nyújt, a fenyőtömjénolaj küzd a korai öregedés ellen és gyógyítja a hámréteg sérüléseit. Az angyalgyökér-kivonat és a teafaolaj segít a fertőzésekkel való küzdelemben és fertőtleníti a bőr, a gyömbérolaj pedig a kollagéntermelést támogatja.

Az érett bőrre kifejlesztett termékcsaládunk legerősebb ütőkártyája a magas szkaveléntartalmú öregedésgátló hatású amarántolaj, melynek linolsavtartalma is kiemelkedő. Ennek köszönhető, hogy az Amaranth Face Oil rendkívül hatékonyan lép fel a bőr rugalmasságának elvesztésével és a fakó, színtelen arcbőrrel szemben. Rendszeresen alkalmazva feltölti, revitalizálja és üdévé teszi az arcot.

A zsíros bőrre javasolt Geranium Face Oil is tele van illatos hozzávalókkal: jojoba- és mandulaolaj a puhaságért, angyalgyökér és gyömbérolaj a gyógyulásért és a vérkeringés javításáért, geranium- és teafaolaj a fertőtlenítésért és a hegek eltüntetéséért, hogy szépséged valódi arcát mutassa.

Gondoltad volna, hogy egyetlen csepp szérumban vagy arcolajban ott van többezer év tudása és négy földrész kincse? Indulj földkörüli utazásra a szépség norvég útján a Marina Miracle-lel!

 

Marina Miracle termékek

 

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!