Kosár

Bezárás

BEHIND THE SCENE: BŐRGYÓGYÁSZATILAG TESZTELT

Megnyugtat, ha látod egy termék ismertetőjében vagy reklámjában a bőrgyógyászatilag tesztelt kifejezést? Nem kellene, hogy így legyen! A kifejezés ugyanis önmagában csak azt jelenti, hogy a krémet, testápolót, sminkterméket valamiféle tesztelésnek vetették alá, de az nem derül ki belőle, hogy mekkora mintán, milyen eredménnyel és esetleges mellékhatásokkal.

 

Bőrgyógyászati teszt Marina Miracle


Bizalomfaktor


A bőrgyógyászati és termékelőállítási tesztek kérdésköre sok kozmetikaipari cégnél kényes kérdés, hiszen, ha ezekről beszélünk, elkerülhetetlenül beszélnünk kell az állatkísérletekről vagy az embereken folytatott kísérletek részleteiről is. Meglepő eredményre juthatunk, ha alaposabban körülnézünk. Tudtad, hogy ha a termékben előforduló összes összetevő szerepel az engedélyezett összetevők listáján, a kence minden különösebb ellenőrzés nélkül polcokra kerülhet- függetlenül a tényleges hatásmechanizmusától? És azt, hogy sok termék esetében a gyártókat semmi sem kötelezi a tesztek elvégzésére? A magukra valamit is adó vállalatok kvázi önszorgalomból csináltatják meg a később hivatkozott hitelességet is növelő vizsgálatokat.
Gondoltad volna például, hogy az általad is ismert gyengéd ápolást biztosító népszerű márka rosacea krémjét összesen húsz emberen tesztelték, miközben a termék az egész világpiacon elérhető? És azt, hogy a teszteljárások normál lebonyolításának módja lehetőséget ad a csalásokra? Előfordulhat például- persze ehhez elengedhetetlen, hogy az emberi tényező számára ne a korrektség és a mindenkori vásárló biztonsága legyen az elsődleges-, hogy egy, az érett bőrű nők szemkörnyékének ápolására készült terméket férfihátakon tesztelnek. De vajon attól, hogy ott nem okoz irritációt, a szemkörnyéki vékony és szuperérzékeny bőrön sem fog? És ha nem is okoz irritációt, vajon elég-e ahhoz, hogy valóban képes legyen revitalizálni és hidratálni a bőrt?


INCI


A Kozmetikai Összetevők Nemzetközi Névjegyzéke egy olyan összetevőgyűjtemény, melyben megtalálható minden a szépségápolásban és kozmetikai termékekben engedélyezett összetevő és adalékanyag. Kevesen tudják, de a termékeken szereplő összetétel nemcsak azt jelöli, mi van a termékben, hanem a felsorolásnak megfelelően az egyes anyagok mennyiségének arányát is. Önmagában azonban az összetevők listája egy laikusnak- azaz gyakorlatilag bármely átlagos vásárlónak- nem túl informatív, hiszen nem tudjuk, hogy mennyiségileg miből mennyi van, csak az összetevők egymáshoz való viszonyát ismerjük.


Tolerancia vagy hatékonyság?


Az egyes bőrgyógyászati teszteknek eltérő célja lehet. Míg a toleranciatesztek célja kideríteni, hogy az egyes anyagok okoznak-e bőrirritáció vagy más elváltozást, addig a hatékonysági tesztek célja annak ellenőrzése, hogy az adott termék valóban megadja-e használójának az ígért hatást.
Lehet egy termék hatékony úgy, hogy közben erősen allergén és sokaknál okoz mellékhatásokat, ugyanakkor lehet úgy hatástalan- vagy akár káros-, hogy közben a bőr állapota nem változik, akár átmenetileg még javul is.

 

Bőrgyógyászati teszt Marina Miracle


Marina Miracle és a terméktesztek


Szenvedélyünk a szépségápolás és elkötelezettek vagyunk a biztonság, valamint a minőség irányába. A mindenkori termékfejlesztések a legnagyobb gondosság és odafigyelés mellett, önkéntesek bevonásával történnek. (Nem kísérletezünk állatokon, mert az állatok életének kozmetikaiipari célú befolyásolás vagy megcsonkítása nem összeegyeztethető értékrendünkkel.) Az elkészült termékeket minden esetben külső szakértők bevonásával hitelesítettjük, mely eljárásban a német Derma Consult GmbH van segítségünkre. A komoly szakmai felkészültséggel rendelkező orvosi laboratóriumban cégünktől független bőrgyógyászok és gyógyszerészek ellenőrzik termékeinket.

Az elvégzett vizsgálatok minden esetben megfelelnek az 1964-es Helsinki Nyilatkozatban az Orvosi Világszövetség által meghatározott embereken végzett orvosi kutatások alapelveinek, valamint a Colipa -The Europian Cosmetic and Parfumery Association, azaz az Európai Kozmetikai és Parfümgyártók Szövetsége- irányelveinek.

A Herbal Face Oil-t vizsgáló klinikai tesztekben ötven, 18-68 éves korú önkéntes- férfiak és nők vegyesen- vett részt, akik vállalták, hogy a vizsgálati időszakban semmilyen más terméket nem használnak a vizsgált területeken. Az alanyok között a különféle termékek kiosztása random módon történt. 

Büszkék vagyunk rá, hogy a 100%-ban természetes alapanyagokból készült többszörös díjazott vegán arcápoló olajunk a klinikai teszteken is hiba nélkül, 0 % irritációt okozva ment át.

Szeretnél többet megtudni termékeink tesztjeiről? Kérdeznél? Írj nekünk! info@marinamiracle.hu

 

Herbal Face Oil bőrgyógyászati teszt

Herbal Face Oil bőrgyógyászati teszt

 

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!

Szia!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként újdonságainkról és exkluzív ajánlatainkról!

A "Küldés" gombra kattintva nyilatkozol, hogy elolvastad és elfogadod az "Adatkezelési tájékoztatónkban" található adatkezelési irányelveket.

KERESÉS