Norvég organikus natúrkozmetikumok

8 csoda gyümölcs a bőrödért!

2019 június 10 – Marina Miracle Hungary

Gyümölcsök hatása bőrünkre

Morvai Linda, a Konyhalál blog szerzőjének cikkében arról olvashattok, hogy a gyümölcsök az egészségünk mellett, hogyan hatnak bőrünkre. 

Oldalunkon olvashatsz az összes összetevőnkről, azok hatásairól, és, hogy melyik termékeinkben találhatóak. 

"A gyümölcsöket azért is szeretjük, mert amellett, hogy nagyon finomak, még egészségesek is. Szerencsére ez kivételesen olyan dolog, amire nem vonatkozik az, hogy ami jó, az vagy hizlal vagy erkölcstelen. Bár, ugye, attól függ, hogy mennyi gyümölcsöt tudsz belapátolni a szádba (és hogy khmm, mit csinálsz a banánnal…).

Különféle gyümölcsökből sokféle vitaminhoz, ásványi anyaghoz, nyomelemhez juthatunk, csökkentik az esélyét az emésztőrendszeri, érrendszeri, izületi problémáknak és még a bőrünkre is jó hatással vannak.

Ebben a cikkben ez utóbbival foglalkozunk, mutatok jó pár gyümölcsöt, ami kifejezetten jót tesz a külsőnknek, ragyogóvá teszik, táplálják, vitalizálják az arcbőrt, visszaadják vagy segítenek megőrizni a rugalmasságát.

Marina Miracle blog

Citrom

A citrom antioxidánsokban gazdag, csökkenti a bőrproblémákat, mint például a ráncokat, pattanásokat, hegeket, pigmentációt. Szennyezett, zsíros bőr ellen is hatékony, használatával a bőr ragyogó és tiszta lesz.

Csipkebogyó

A csipkebogyóban levő hatóanyagok stimulálják a kollagéntermelést és csökkentik a finom ráncokat, javítják a bőr tónusát, textúráját és a pigmentációt.

Grapefruit

A grapefruit támogatja a kollagént termelődését, ezzel pedig megakadályozza a bőr idő előtti öregedését (és mondjátok meg, van olyan, hogy idő utáni öregedés???) Magas víztartalma segít megőrizni a bőr a hidratáltságát és véd a napsugárzás és a szennyeződések ellen.

Gránátalma

A gránátalmamagolaj erős gyulladásgátló hatású, a bőrbe mélyen behatolva helyreállítja annak egyensúlyát és regenerálja azt. Folsavtartalma serkenti az egészséges sejtek termelését.

Homoktövis

A homoktövis olajat égési sérülések, sebek, ekcéma és napégett bőr kezelésére használják. Sugárkezelések utáni sebek gyógyítására is alkalmazzák. Ez szintén segít megelőzni a korai öregedést és nedvességet biztosít a bőrnek.

Málna

Az aprócska málnamagok értékes olajat rejtenek: természetes napfényvédő faktora 30 SPF, ezért megóvja a bőrt a nap káros sugárzásaitól. A benne található zsírsavak csökkentik a bőrt érő stressz hatását, és segítenek ekcéma, kiütés, pikkelysömör kialakulása esetén, valamint kiváló gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

Sarkvidéki áfonya

Az áfonya antioxidánsokban és C-vitaminban gazdag, melyek hozzájárulnak a bőr megfiatalításához.

Sárgabarack

A sárgabarackmagolaj hatékony az öregedés ellen és a bőr megújulásának segítésében. Gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik és enyhít az ekcémás bőrpanaszokon.

Sajnos az van, hogy bár sokat segítenek a gyümölcsök, de nagyon fontos bőrünk fiatalságának megőrzéséhez a rendszeres – szabad levegőn végzett – testmozgás, a lehetőség szerinti stresszmentes életmód, az egészséges ételek fogyasztása, a rengeteg víz ivása.

Marina Miracle termékek 

Ha ezek mind megvannak (mert ugye, kinek nincsenek meg…? Izé, nekem…), szóval, ha úgy érzed, jól jön a bőrödnek az extra segítség, akkor ne csak edd a gyümölcsöket, hanem kend is!

Ha igazán jót akarsz magadnak, akkor olyan krémeket, ápoló termékeket használsz a bőrödre, aminek az összetevőit akár meg is ehetnéd, hiszen a legnagyobb testrészeden, a bőrödön keresztül ez is bejut a szervezetedbe, ugyanúgy, mint az ételek. A norvég Marina Miracle teljesen természetes és organikus bőrápoló termékei ezen elvek szerint lett kifejlesztve, szem előtt tartva a vegyszermentes bőrápolás fontosságát a problémás, ekcémás vagy akár csak kombinált bőrtípusok esetén is.

A legtöbb termék kapható utazó kiszerelésben is, ami a nyaralások alkalma mellett arra is jó, hogy kipróbáld.

És még valami: olaj. Na, ezt ne úgy képzeld el, ahogy most elsőre elképzeled. Nem fog tocsogni az arcod a „kenőanyagtól”. Csak pár csepp kell belőle a megfelelő tápláláshoz.

Kipróbálod?

Marina Miracle termékek

A bejegyzést a Marina Miracle támogatta. A női és férfi bőrápolási termékeiket, arctisztítókat, arcolajokat, éjszakai szérumokat, szempilla olajat, arcmaszkjaikat és krémeiket megtalálod a webshopjukon a minden részletre kiterjedő leírásuk és összetevőlistájuk mellett."

 

További cikkeket ITT olvashatsz Blogunkon!

 

YOU’RE A NATURAL BEAUTY WITH MARINA MIRACLE!