Norvég organikus natúrkozmetikumok

Hogyan lehet kiváltság az öregedés? –Pro-age és Smart Ageing

2023 április 11 – Orsolya Komáromi-Takács

A nők minden korban bevetették tudományukat a fiatalság megőrzéséért, ami nem véletlen: talán nehéz elhinni, de bőrünk már 20-25 éves korunktól öregedésnek indul. Évente egy százalékkal kevesebb kollagént és szintén kevesebb elasztint termel, emiatt lassan veszít rugalmasságából. A fiatalkori bőrképzési ciklus hossza 30-40 nap, ez időskorra akár a kétszeresére is nőhet. A folyamatot csak gyorsítja a klimax csökkenő ösztrogénszintje. Az öregedés és ezzel együtt a bőr öregedése természetes folyamat, melynek tempóját és külső jegyeit az életmód, a külső tényezők - leginkább az UV-sugárzás mértéke -, a stressz ugyanúgy befolyásolja, mint az egyéni genetikai örökség. Megelőzéssel és korrigálással azonban sokat tehetünk a folyamat késleltetése és lassítása érdekében.

Az anti-ageing öregedés ellen indított harcát mára felváltotta a pro-ageing elfogadóbb irányzata, mely inkább arra helyezi a fókuszt, hogy a rendelkezésünkre álló időből hozzuk ki a legtöbbet. Ez a megközelítés jóval életszerűbb, hiszen remek lehetőséget kínál az élet teljesebb megélésére, valamint önmagunk felfedezésére, újradefiniálására: a kor előrehaladtával sem kell lemondani az élményekről, vagy a szépségről. Az öregedés megállítása lehetetlen, és nem is lehet reális cél, hogy jóval fiatalabbnak tűnjünk a korunknál. Az azonban igen, hogy kortól függetlenül önmagunk legjobb verzióját éljük meg úgy, hogy közben jól érezzük magunkat. Ennél szebb és igazabb eredményt pedig el sem érhetnénk.

Ehhez kapcsolódóan született meg a még zsengébb Smart Ageing kifejezés, vagyis az „okosan öregedés” ideológiája, amely nem az öregedési folyamat visszafordítását erőlteti, hanem előrelátással, holisztikus – testi és lelki - egészségmegőrzéssel és időben megkezdett megelőzéssel törekszik gondoskodást biztosítani a bőrnek, magyarul minden eszközzel támogatni az egyensúly és fiatalos kinézet megőrzésében.

Mit tehetünk? A média által közvetített túlzó elvárások megnehezíthetik a szeretetteli elfogadást, így a Smart Ageing hozzáállás először is tudatosságot igényel: módot találni a lelassulásra, valódi harmóniát létrehozni a minket körülvevő materiális világ és saját belső világunk közt. A lelki egyensúly hiánya, a túlzott stressz, a pihenés hiánya erőteljes nyomokat hagynak a bőrön. Az ily módon „meggyengült táptalajon” a külső kezelések nem hatnak olyan mértékben, mint szeretnénk.

Helyes életmóddal és táplálkozással, elegendő vízfogyasztással, fényvédelemmel és a dohányzás mellőzésével, valamint a megfelelő minőségű (7-9 óra) alvással máris jelentős előnnyel indulunk bőrünk állapotának megőrzésében.

Természetesen a külső gondoskodás is elengedhetetlen, melynek alapja a jól célzott bőrápolási rutin és a hidratálás. A bőröregedés megelőzésére és lassítására ezen felül kimondottan célravezető az egyes peptidek, többféle molekulaméretű hialuronsav, a retinol, az antioxidánsok, illetve a C-vitamin egyes formuláinak alkalmazása. Érdemes még B-, E-vitaminforrásokban gazdag összetevőkkel kiegészíteni az arcápolási rutint. Az AHA- és BHA-savakkal történő hámlasztással látványos eredményeket érhetünk el: az elhalt sejtektől megszabadulva a bőr fellélegzik, a bőrkép egyenletessé válik, a tápanyagok felszívódása pedig jóval hatékonyabban megvalósul. A hámlasztás a mitesszerek kialakulását is visszafogja, valamint segít a pigmentfoltok és hegek halványításában, ám mint mindenre, erre is vonatkozik a „jóból is megárt a sok” elve.

Professzionális szinten jól felépített kezelési stratégiával, savas bőrmegújító programokkal, összetett regeneráló kezelésekkel lehet felvenni a kesztyűt a gyors öregedési folyamattal és a külső káros hatásokkal szemben. Egyes kozmetikai eljárások, gépi metódusok a bőr önregenerációját serkentik, miközben pótolják a bőrsejtek táplálásához létfontosságú anyagokat is.

Az öregedést nem lehet megállítani. De miért is kellene? Hiszen nem büntetés, ellenben egy olyan lehetőség, mely nem mindenkinek adatik meg. Ha így tekintünk rá, tulajdonképpen ajándék. A testi és lelki síkon megélt egyensúly nyújtotta belső ragyogás az, mely végül igazán élővé teszi a külső szépséget.

Ne feledjük, hogy a korrigálásnál mindig meghatározóbb jelentőségű a megelőzés. A Marina Miracle kínálata maximálisan támogat abban, hogy az öregedéssel összefüggő bőrápolást ne elkeseredett küzdelemként éld meg, hanem egy kellemes rutinként, mely során az elképesztően hatékony esszenciáknak köszönhetően bőröd újjászületik, és minden korban a legtöbbet és legszebbet hozhatod ki magadból.

Keresd prémium natúrkozmetikumainkat kozmetikusodnál, ahol 3 féle komplex, kényeztető és fiatalító kezelésünk közül is választhatsz, ám ha mégsem, add hírünket és hívd fel ránk figyelmét!

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!