Norvég organikus natúrkozmetikumok

Rosacea megszelídítése

2023 március 06 – Orsolya Komáromi-Takács

 

A tavaszra jellemző időjárás és az erősödő napsugarak a lelkünkön kívül mást is fellobbanthatnak, különösen a világos és érzékeny bőrűek esetében: a rosacea bőrbetegséget, mely tünetei miatt jelentősen befolyásolja az önbizalmat és az általános komfortérzetet is. Ez a bőrprobléma a lakosság nagyjából 10 százalékát érinti, és elsősorban nőknél jelentkezik. A rosacea férfiaknál ritkábban üti fel a fejét, akkor viszont súlyosabb formában. A betegség első szakaszában tágult erek, jól látható seprűvénák, illetve ezek „összefolyása” miatt belobbanó pirosas foltok jelennek meg, elsősorban az arcon. Mindemellé hámlás, égő érzés és általános érzékenység is társulhat, mely során a bőrt megviseli és irritálja többek közt a hideg és a napsugárzás.

A betegség előrehaladtával a faggyúmirigyek környékén mitesszerhez hasonló, gyulladt csomók, míg a harmadik szakaszban már burjánzásnak indult faggyúmirigyek és kötőszövet-túltengés torzíthatja az arcot. A betegség kiváltó oka még nem egészen tisztázott, de a környezeti faktorok és az életmód mellett egyes emésztőrendszeri problémák, hormonális egyensúlytalanságok is befolyásolhatják megjelenését. Összefüggést találtak az immunrendszer állapotával és a mikrobák egyensúlyának felborulásával is. A kezelési lehetőségeket és az alkalmazott kozmetikumok összetételét érdemes ebből a szemszögből megvizsgálni.

A rosacea korai felismerés esetén nagy hatékonysággal gyógyítható, de a későbbiekben is jó eséllyel kezelhető. A táplálkozás és életmódbeli változtatások, az immunrendszer komplex erősítése, elsősorban a bélflóra karbantartása alapvető fontosságú ebben a kérdésben. A szteroidos krémek többet árthatnak, mint használnak: hatékonyak ugyan, de csak tüneti kezelést adnak.

Letisztult bőrápolási rutin felépítésével, melyben csak jótékony, tápanyagdús és érzékeny bőrhöz illeszkedő, tiszta összetevők kapnak helyet, mint például az E-vitamin, az aloe vera, a zöld tea, illetve az irritáló alapanyagok kerülésével már sokat tettünk bőrünk egészségéért.

A Marina Miracle fermentált összetevői verhetetlenek a bőr egyensúlyának visszaállításában, maximálisan tiszta kozmetikumai pedig a rosaceás vagy erősen irritált bőr számára is megbízható, hatékony gondoskodást nyújtanak.

 További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!