Norvég organikus natúrkozmetikumok

Küldetése a szép bőr: a kozmetikus

2023 augusztus 14 – Orsolya Komáromi-Takács

A Beauty Forum néhány évvel ezelőtti felmérése szerint a megkérdezettek fele még soha életében nem járt kozmetikusnál. Hogy ez miért számít egyáltalán és miért érdemes kozmetikushoz járni, arról talán az a 30 százalék tudna mesélni, aki viszont havonta igénybe veszi a szépségipari szolgáltatást.

Mire terjed ki a kozmetikus tudása?

A kozmetikus jóval átfogóbb, szélesebb körű tudással rendelkezik, mint sokan gondolnák, és szolgáltatások igen széles skálájával áll a vendégek rendelkezésére. Képzett szakemberként pontosan ismeri a bőr élettanát, az egyes bőrtípusok kezelési módjait, a bőrproblémák gyökerét és megoldási lehetőségeit. A hozzá fordulókat elvezeti bőrproblémájuk megértéséhez és megoldásához, hozzásegíti bőrük egészségének tartós megőrzéséhez. Felméri a vendég bőrtípusát és annak egyéni igényeit, kezelési tervet vázol fel, elvégzi a szükséges alap - manuális és gépi - kozmetikai kezeléseket, és iránymutatást ad az otthoni bőrápoláshoz. Felismeri a kóros elváltozásokat és szükség esetén szakorvost ajánl. Kiválóan ismeri az egyes hatóanyagok és eljárások alkalmazási lehetőségeit és hatásait. A jó kozmetikus folyamatosan képezi magát, frissíti tudását a legújabb módszerek, alapanyagok, termékek tekintetében, követi az újdonságokat, továbbképzésekre jár, hogy mindig a legjobbat nyújthassa. Jellemzően van egy kedvenc szakterülete, melyben kiemelkedő. Az üzletben legtöbbször kiegészítő szolgáltatások is elérhetők, mint például szemöldökigazítás, szempillafestés, lézeres kezelés, fülbelövés, speciális arcmasszázs vagy szőrtelenítés.

Emellett a jó kozmetikus emberként is példát mutat: kedves, tiszta, szakterületének méltó képviselője, aki szívesen tájékoztatja vendégét mindenről, ami a bőrével kapcsolatos.

Shea maszk és Flower Berry arcpermet

 

„Mit tud, amit én nem?”

A kozmetikus szakember által használt termékek, illetve alkalmazott módszerek jelentősen eltérnek az otthon megszokottaktól. A bőrápolás minden lépését - legyen az arctisztítás, hámlasztás, táplálás, hidratálás vagy feszesítés -, professzionális termékekkel és eljárásokkal végzi, ezért a kezelések hatása mindig mély és tartós. A kézi felvitel és masszázs mellett a hatóanyagok gépi bevitele is gyakori. Többek között ez a kettősség alapozza meg az általa nyújtott bőrápolás teljességét: egy kiváló arcápoló berendezés eredményessége elérhetetlen lenne kézi módszerekkel, pusztán gépekkel dolgozva pedig nem valósulhatna meg a személyes, gyengéd gondoskodás. A kozmetikus pontosan tudja, mikor melyikre van szükség, és tökéletesen kombinálja a kettőt.

A kozmetikai szolgáltatás magas szintjét és esszenciáját nem csupán a profi külső kezelések, modern eszközök és biokozmetikumok előtérbe helyezése adja, hanem a holisztikus megközelítés: a jó kozmetikus tudja, hogy a bőr állapota az egészségen és egyensúlyon is múlik, ezért ezeken keresztül látja és éri el a szépséget.

A felkészült szakember figyelemmel kíséri a trendeket, eszköztárát pedig ennek megfelelően alakítja és bővíti, hogy vendégeinek a maximumot tudja nyújtani.

Mikor aktuális a kezelés? Alkalmanként vagy rendszeresen?

Erre nincs egyértelmű válasz, hiszen minden bőr más és más igényekkel rendelkezik, egyénenként más kezelésmód szükséges. A kozmetikai kezelések hatása hosszú távú, éppen ezért nem is szükséges gyakran igénybe venni őket. Mivel az egyes bőrtípusoknak és korosztályoknak is más-más típusú tisztító kezelés lehet szükséges, egyéntől függően 1-3 havonta célszerű egy alapos, szakszerű arctisztítást kérni, nem csupán a kifogástalan külső megjelenés, hanem az egyéb problémák megelőzése érdekében is. 30 év felett már jelentősen csökkenni kezd a kollagén-termelés, apró ráncok jelennek meg. Ezzel összefüggésben megkezdhető egy alkalmankénti bőrmegújító, feltöltő, később anti-ageing kezelés, de a hosszútávon ható, kézi és gépi hidratáló eljárásokat is látványosan meghálálja a bőr. Az erősen problémás, kombinált vagy aknés bőr összetettebb kezelést igényelhet, hiszen ott már összetett a cél: a tisztítás és hámlasztás mellett feladat a pórusok összehúzása, a fertőtlenítés és gyulladáscsökkentés, sőt, esetenként a hegkezelés is. Ehhez több alkalomra is szükség van, a későbbiekben azonban már az alkalmankénti látogatás is elég lehet a szinten tartáshoz.

A kozmetikai kezelésnek tehát minden esetben egyénre szabottnak, és a szakember által tökéletesen megtervezettnek kell lennie, ezáltal biztosítva a látványos eredményt és a megelégedettséget.

Professzionális arcmaszkok

Marina Miracle kozmetikai kezeléscsomagok

A Marina Miracle komplex kezelési programot dolgozott ki a kozmetikai szolgáltatások gazdagítására, melyből kétféle 30 perces bőrmegújító kezelés - egy a különleges Pro Green hámlasztó bőrmegújító maszkkal megkoronázva -, illetve egy 60 perces, különlegesen gazdag hámlasztó, bőrmegújító és hidratáló program választható, szintén a Pro Green-re alapozva. Ez a professzionális maszk bármely bőrtípusra alkalmazható, és egy rendkívül ritka és értékes összetevő, a francia zöld agyag adja az alapját. Ehhez 7 fajta sav, fermentált növényi kivonatok, vitaminok, hialuronsav és MSM csodás elegye csatlakozik.

Keresd kozmetikusodnál prémium natúrkozmetikumainkat, 3 féle komplex, kényeztető és fiatalító kezelésünk egyikét, vagy add tovább hírünket és hívd fel ránk figyelmét!

 

További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!