Norvég organikus natúrkozmetikumok

Te legyél a főszerepben idén nyáron, ne a pattanásaid!

2022 július 27 – Orsolya Komáromi-Takács

Nyár, meleg, napsütés – és pattanások?!

A legtöbbünk kedvenc időszaka, amikor lenge ruhákban, önfeledten élvezhetjük a jó időt. Azonban, bármennyire is szeretjük a meleg évszakot, lehet Te is észrevetted már, hogy ahogy a hőmérő higanyszála felfelé csúszik, úgy jelenik meg egyre több pattanás az arcodon – amik bizony a legszebb napot is el tudják rontani!

 

Miért alakulnak ki ezek?

A bőr, akárcsak az időjárás, az év során változik. Míg télen szárazabb, addig nyáron, a hőség miatt, zsírosabb és olajosabb. A megnövekedett faggyútermelés és a párás levegő alapvetően is fokozza a pattanások kialakulását, de az olajos felületen sokkal jobban megtapadnak a szennyeződések és gyorsabban szaporodnak el a kórokozók. Emiatt gyulladások alakulnak ki és megjelennek azok az utált, piros pöttyök, amelyek elfedik a természetes szépségedet!

 

Mielőtt rátérnénk a kezelésre fontos, hogy ne keverd össze a pattanásokat a melegkiütéssel!

Habár a tünetetek hasonlóak lehetnek, de van köztük néhány alapvető különbség. A melegkiütés, másnéven miliaria, elsősorban a csecsemőkre jellemző, de a felnőttek körében sem ritka, hiszen egy szűk ruha viselése is könnyedén kiválthatja. Ekkor, ha a hő megreked közvetlenül a test közelében, a verejtékmirigyek kivezető csövei elzáródnak és gyulladás alakul ki.

 

Két megjelenési formája van:

  • Kristályos: Víztiszta folyadékkal kitöltött, egymás közelében lévő, sok aprócska hólyag, amelyek nem viszketnek és nem is fájnak. Legtöbbször maguktól eltűnnek.
  • Kipirosodott: Ebben az esetben a verejtékmirigy komolyabban eltömődik és a gyulladás a bőr mélyebb rétegeit is érintik. A bőr megduzzad, pirossá válik és fáj, ez pedig nagyon hasonló lehet egy pattanáshoz, csakhogy nem lehet kinyomni.

 

A melegkiütésnek és a pattanásnak más a kialakulása és – mivel az utóbbi a pórusok eltömődéséből következik - a kezelésük is teljesen eltérő. Míg a pattanásokat a megfelelő kozmetikumok használatával sikeresen lehet orvosolni, addig a kipirosodott melegkiütéses akár antibiotikumos kezelést is igényelhetnek!

Mit tehetsz a bőröd ragyogásáért a kánikula idején?


A kialakult pattanások bármennyire is bosszantanak, szerencsére könnyen tehetsz az eltűnésükért! Úgyhogy nem kell aggódnod, egy kis odafigyelés és máris bársonyos arcbőrrel adhatod át magad a nyár örömeinek!

 

A legfontosabb ilyenkor, hogy gondoskodj a bőröd hidratáltságról és kiemelt figyelmet fordíts a tisztításra! Ugyanis, ha a kórokozókat eltávolítod, akkor megelőzheted a gyulladásokat. Az olajosodás pedig bármennyire is azt tükrözi, hogy nincs szükséged táplálásra – valójában nagyon is igényli a bőröd! 

 

Továbbá fontos, hogy organikus, természetes kozmetikumokat használj, amelyek nem tartalmaznak szintetikus anyagokat. Így elkerülheted, hogy további irritációk lépjenek fel, a natúr összetevők pedig gyengéden gondoskodnak a bőröd szépségéről! Kínálatunkban pedig éppen ilyen készítmények közül válogathatsz, de hogy megkönnyítsük számodra a választás, a következőkben összeszedtük azokat a termékekeinket, amik a legjobb szolgálatot fogják tenni számodra!

 

Marina Miracle termékek, amelyekkel gondoskodhatsz az arcbőröd üde szépségéről!


100%-ban organikus pamutból készült arckendőkkel finoman távolíthatod el a szennyeződéseket és az elhalt hámsejteket. Termékünk fokozza a bőr vérereinek oxigénellátását és növeli az utána felvitt kozmetikumok hatékonyságát! Mindenképp benedvesítve használsz, ezzel töröld le az arclemosódat, így kendőnk megadja számodra a tökéletesen tiszta bőr ajándékát!

Egy 18 gyógynövényből álló tápláló esszencia, amely még a kombinált bőr igényeit is kielégíti! Egyenesen a sarki fény országából érkezett készítményünk felveszi a kesztyűt a pattanásokkal, mitesszerekkel, zsírosodásra és az irritációkkal is! Termékünk igazi csodafegyver lesz számodra a bőrproblémákkal szemben!


Szérumunk új élettel fogja megtölteni a bőrödet, hogy egész évben úgy tündökölhess, akár a Nap! AHA gyümölcssav tartalmának és a benne található hatóanyag-kombinációknak köszönhetően, termékünk mélyen hidratál, táplál, megszabadít az elhalt hámsejtektől és természetes ragyogást biztosít!

 További cikkeket ITT olvashatsz blogunkon!